L’Alcúdia vota contra l’amnistia fiscal amb el vot contrari del PP

2
351

 

El darrer ple celebrat a l’Alcúdia va aprovar una moció de Compromís contra l’amnistia fiscal aprovada pel Govern, amb els vots favorables de Compromís i el PSOE i el vot contrari del PP. El Govern d’Espanya acaba d’aprovar un gravamen especial tant per a les rendes no declarades localitzades fora d’Espanya com les ocultes dins del país, el que en la pràctica suposa una amnistia fiscal.

Malgrat que la mesura es vol justificar per l’obtenció d’ingressos addicionals per a les arques públiques, en la pràctica suposa perdonar un greu delicte com és el frau en el pagament d’impostos. Aquest greu problema ha suposat un minvament dels ingressos de l’Estat mentre que el govern del PP ha realitzat la major retallada de serveis públics de la història recent a l’Estat Espanyol.

Paco Sanz, regidor de Compromís va afirmar que aquesta mesura d’amnistia fiscal és tremendament injusta, ja que qui s’acull a ella pagarà menys que si haguera tributat de forma convencional. De fet, una proposta similar va ser denunciada pel mateix Partit Popular al 2010  per ser “impresentable”, “injusta” i “antisocial”

No sembla, a més, que aquesta mesura vaja a solucionar el problema del dèficit estatal, ja que encara que puga suposar l’obtenció d’ingressos puntuals, incentivarà a mitjà termini l’economia submergida del país i el desviament dels grans patrimonis estatals a paradisos fiscals a l’estranger.

L’amnistia fiscal anunciada per l’executiu rebaixarà la comissió de delictes fiscals "a preu de saldo". El gravamen especial del 10% que s’estableix és una taxa "blana" de les quantitats defraudades, ja que en el 72% dels casos provenen de grans fortunes i corporacions.

El regidor de Compromís per l’Alcúdia va explicar que aquesta amnistia fiscal atenta contra el principi constitucional d’igualtat tributària que, segons l’article 31 de la Constitució Espanyola, ha d’inspirar el sistema fiscal, ja que suposa un "greuge comparatiu" per als contribuents que vénen complint amb les seues obligacions fiscals, als quals es grava amb tipus de fins al 52% en l’IRPF, mentre que els defraudadors podran saldar els seus comptes amb hisenda pagant un 10% i evitant interessos, recàrrecs i sancions.

La moció aprovada reclama al Govern d’Espanya l’anul·lació del gravamen especial a les rendes no declarades atès que es tracta  d’una amnistia fiscal encoberta que suposa una vulneració de la igualtat tributària que consagra la Constitució. Igualment reclama al Govern d’Espanya que reforce les mesures tècniques i materials per combatre el frau fiscal i recaptar els milions d’euros defraudats, sobretot per les grans fortunes i corporacions.

Comunicat de Compromís per l’Alcúdia

2 Comentarios

  1. ¡ y si la amnistia la hubiera propuesto el Psoe, hubieseis callado la boca todos, como hicisteis las otras veces con los socilistas !

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here