Gregori: «La trampa del desig, d’Urbà Lozano, és una història absorvent i commovedora»

0
3620
Les obres guanyadores dels Premis Ciutat d'Alzira
Urbà Lozano

L’editor Josep Gregori s’ha desfet hui en elogis cap a la novel.la, La trampa del desig, guanyadora del guardó Ciutat d’Alzira, i del seu autor, Urbà Lozano, durant la presentació de l’obra celebrada a la sala del MUMA.

Gregori considera que la novel.la de l’autor d’Alginet, «és una història, absorvent, commovedora, humana i d’una gran qualitat» mentre que ha qualificat Lozano com «un formidable escriptor» que «té una solidessa narrativa impresionant».

El gerent de l’editorial Bromera ha anant més enllà fins assegurar que Urbà Lozano»és membre destacat d’una generació d’escriptors que mai havia tingut el nostre pais» i que ha portat la narrativa valenciana «fins una altura incommesurable».

Lozano: «Des de hui la novel.la ja no és meua, és dels lectors»

D’altra banda ha elogiat, també, «la important tasca de l’ajuntament d’Alzira que ha impulsat com pocs ajauntaments han fet la literatura i fins i tot la cultura valenciana».

Mentre Lozano no ha volgut desvetlar cap secret de la seua obra, «no puc dir res sinò revelaria la trama de la novel.la». Aixó sí, ha reconegut que «a partir de hui La Trampa del desig ja no és meua, és dels lectors».

L’obra s’ha presentat amb la resta d’obres guardonades als Ciutat d’Alzira 2011.

La trampa del desig, d’Urbà Lozano, arriba aquesta setmana a les llibreries. La novel·la s’ha presentat en roda de premsa aquest dimecres, 9 de maig, a Alzira, ja que es tracta del XXIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, dotat amb 18.000 € per l’ajuntament de la localitat.

En l’acte, en el qual han participat Carlos Correal, regidor de Cultura d’Alzira, i Josep Gregori, editor de Bromera, s’han presentat també la resta d’obres guardonades amb els Ciutat d

Correal, Lozano i Gregori hui en el MUMA

’Alzira en l’edició de 2011: el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, Biotecnologia al menú, de José María Seguí, un manual amb voluntat divulgadora per a entendre què són i què no són els transgènics; el d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, El somni d’una pàtria de paraules, de Josep Piera, dedicat al patriarca de la Renaixença, Teodor Llorente; el Bancaixa de Narrativa Juvenil, En les mars perdudes, de Raquel Ricart, una aventura d’estiu que canvia la vida de la jove protagonista; el de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, El viatge de Lluna a les muntanyes, de Juane Gumbau, basada en el viatge fantàstic de la xiqueta protagonista; el Premi de Poesia Ibn Jafadja, Pol·len, de Berna Blanch, un poemari de referències agràries i altres naturaleses, i Iceberg, de Paco Romeu, Premi de Teatre Palanca i Roca, una obra d’humor i misteri, una faula actual sobre uns personatges en decadència. Totes les obres es presentaran al públic el dimecres 16 de maig, a les 19 hores, a la Casa de la Cultura d’Alzira.

La trampa del desig, Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, ens endinsa en la relació de Daniel i Mirsada, dos personatges amb un passat convuls que es veuen immersos en una convivència estranya. A partir d’aquest moment, les trames s’entrecreuen per a mostrar com és el desig –de qualsevol tipus– allò que empenta a viure les persones. Aquesta obra polièdrica pren el millor de cada gènere: la sensualitat de la narració eròtica, la intriga de la novel·la negra o la riquesa del vocabulari d’un relat costumista.

A partir d’un fil argumental narrat en present, la novel·la captiva el lector amb un llenguatge viu i una prosa poderosa, rica en expressions populars i farcida amb passatges de gran sensualitat, que ens desvela els anhels més profunds que tots covem al nostre interior.

Urbà Lozano (Alginet, 1967) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València. Té com a activitat professional l’ensenyament en Educació Secundària. La seua primera incursió en l’activitat literària fou la novel·la La màquina ronca, amb la qual guanyà el Premi Vila de Puçol 2005. Amb el recull de contes Femení singular aconseguí el Premi Vila de Teulada de Narrativa Curta 2006. Posteriorment publicà Plagis, obra guardonada amb el Premi Ciutat de València 2008. L’any 2009 el seu conte Al dau i als bous va ser inclòs en l’obra col·lectiva Dotze bitlles i un bitllot, publicada amb motiu de la Trobada d’Escriptors al Pirineu. Com a membre del col·lectiu Unai Siset, ha participat en Subsòl, obra publicada el 2010.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here