L’Ajuntament renovarà les pèrgoles amb les 84 columnes de la Plaça Major d’Alzira

2
320

Ahir va ser retirada la primera de les 84 columnes característiques de la Plaça Major d’Alzira  i que van a ser renovades en la seua totalitat davant el fort deteriorament patit des que fa 53 anys s’incorporaren a la trama urbana del centre neuràlgic de la ciutat.

Així ho ha revelat la regidora de Serveis Municipals, Lola Ortega a Riberaexpress qui ha assegurat que la renovació afecta a les cinc pèrgoles de la popular "placeta". L’Ajuntament anava a sustituir les biguetes ubicades en la part superior de les pèrgoles per presentar nombrosos trencalls i badalls. Però davant l’alarma provocada pel mal estat general de les columnes ha decidit fer una noves pèrgoles " sobre tot per raons de seguretat" ha dit Ortega.

Primer s’arrancaran les 42 columnes de la part més próxima al carrer Calderón de la Barca, ahir va ser desmontada la primera d’elles, la més deteriorada. Per cert els operaris tardaren prop d’una hora en desmontar-la en estar ben falcada a la plaça.

La primera columna desmontada per la grua

Segons Ortega les noves columnes seran construïdes a Alzira i conservaran la mateixa fisonomia, l’estil toscà de les que sostenen la "Grand Place" alzirenya des de finals dels anys 50.

Durant mig segle han sigut testimonis, des del centre de la ciutat, d’importants events i de  les grans catàstrofes viscudes per la capital de la Ribera.

Riberaexpress

2 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here