El Casal Jaume I de Carlet lliura el seus premis en una «gran festa cívica»

2
515
Xavi Castillo rep el gaurdó

El passat dissabte va tenir lloc a Carlet el lliurament dels Premis Jaume I corresponents a l’edició de 2012, en el marc d’un sopar que va congregar més de 200 persones.

L’acte va ser presentat per l’actriu Lola Moltó –la popular Dora de L’Alqueria Blanca– i els premiats van ser els següents:

Premi per a  Joves amb Interés per la Llengua i la Cultura, per a  Mar Bonache Ortega, alumna de Batxillerat de l’IES Eduardo Primo, de Carlet,  que compta en el seu haver amb diversos premis de narrativa Sambori, el premi d’Excel·lència Educativa en ESO i ha estat becada per al Campus Científic de la Fundació La Caixa per als millors alumnes de tot l’Estat.

Premi a  la Iniciativa Empresarial, al centre educatiu L’Aula, de Carlet, per la seua valuosa tasca durant més de 20 anys d’escola infantil, aplicant les tècniques més avanzades en l’educació per als xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys.

Premi a  la Intervenció Social, al Col·lectiu Lambda, per la seua defensa insubornable dels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i la seua tasca d’assessorament i de compromís social.

Premi a  la Cultura, a  l’actor Xavi Castillo, per la seua reeeixida tasca com a  monologuista i autor teatral que ha aconseguit fet riure a tants milers d’espectadors valencians  a través dels personatges que recreen els polítics valencians en una època tan convulsa com l’actual.

Premi a  l’Acció Social, al Fòrum per la Memòria, pel seu treball infatigable per restaurar la memòria de totes aquelles persones assassinades a la guerra civil o a la postguerra.

A més de tots els premiats, també van intervindre la diputada de Compromís Mònica Oltra, que va posar els premiats com a exemple de treball i de lluita per un nou futur,  i el coordinador d’ACPV Toni Gisbert, que va parlar de la solidesa d’Acció Cultural malgrat la persecució que pateix per part de les institucions comandades pel PP. Xavi Castillo, per la seua banda, va delitar els presents amb un breu tast del  seu conegut repertori.

La gala va ser amenitzada pel grup Galernes i va concloure amb l’actuació de la Nova Muixeranga d’Algemesí, que va alçar diverses torres en l’interior  de la sala.

Junta Directiva del Casal Jaume I de Carlet

2 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here