Carcaixent acull la primera assemblea comarcal de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic

12
543

El dilluns 7 va tindre lloc la primera d’aquestes assemblees al CEIP Francesc Pons de Carcaixent.Les organitzacions que representem la Plataforma de l’Ensenyament Públic STEPV, CCOO PV,UGT PV, FAPA Valencia, FAPA Ribera Alta, l’Associació de directors de Secundària, l’Associació de Directors de Primària i Escola Valenciana hem encetat una roda d’assemblees per tal de poder explicar a la ciutadania la situació del sistema educatiu, les conseqüències de les mesures autonòmiques i estatals que s’estan prenent i executant en contra del servei públic i de qualitat que fins ara hem tingut.

A l’assemblea acudiren més de seixanta persones en representació del professorat dels centres públics de la localitat i de les AMPES de la ciutat de Carcaixent.

En els anàlisi coincidirem en la necessitat de continuar treballar conjuntament i d’explicar a la ciutadania i principalment als usuaris (pares i mares) del servei públic el perill que suposa l’augment de ratios que pot propiciar la desaparició de línies completes en l’etapa de Primària, de modalitats de Batxillerat, del model d’ensenyament en valencià, la restricció brutal de nombre de beques i d’ajudes de menjador i fins i tot el tancament de menjadors escolars .

L’assemblea fou molt productiva en el sentit de que acordarem treballar conjuntament famílies i professorat per a lluitar per una escola pública de qualitat amb les inversions suficients, únic model de progrés, equitatiu, integrador i igualitari.

L’assemblea acordà convidar a tots els centres públics de la comarca AMPES i professorat a sumar-se a les següents convocatòries:

Participar el proper 10 de maig ales 18.30 h en la concentració comarcal a la plaça de l’Ajuntament de Sueca convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de la Ribera Baixa

Participar en la Manifestació en defensa del serveis públics de Villanueva de Castellón del proper 25 de maig a les 5 de la vesprada que també es convoca per la PDEP R.Alta

Convocar una nova assemblea conjunta per a families i professorat en Alzira el proper 28 de maig

Convocar una festa lúdico-reivindicativa el proper 2 de juny a Carcaixent

12 Comentarios

 1. Quisiera pedir una aclaración del árticulo, se refieren a una manifestación el dia 25 de mayo en Castelló de la Ribera.
  Me pueden decir que pueblo es este ó si se refieren al de Villanueva de Castellón que es el nombre real.
  Salu2

  • Willy, un xicotet aclariment: hi ha una gran diferència entre la realitat i l’oficialitat. El nom oficial és Villanueva de Castellón per una voluntat castellanitzadora que dura segles i un error de procediment de fa anys que va cometre un consistori castellonenc (que no villanuevero).
   Una altra cosa ben distinta és la realitat: els ciutadans de la Ribera ens referim al poble com a Castelló (fins i tot sense «de la Ribera», per raons òbvies, de la mateixa manera que ens referim a la Pobla Llarga simplement amb la forma «la Pobla»).
   Curiosament des que va esclatar la polèmica, aquells que havien dit Castelló (la gent més major), van començar a dir la forma híbrida «Villanova», mig en castellà (Villa), mig en valencià (nova).
   Allò desitjable seria que la realitat s’adiguera amb la cooficialitat. Però tenint en compte la societat en la qual vivim sembla demanar impossibles.

 2. En la que ens està caiguent i traure el rollo del nom com s’escriu, no té més intenció que parlar del sexe dels angels i fer oblidar els autèntics problemes que tenim la classe treballadora

 3. Amigo Sento, yo soy de Carcaixent y siempre me he dirigido a Villanueva, nunca me he referido a Castelló, lo que tu dices no me suena para nada en Carcaixent. De todas formas como te digo no tengo nada que ver con Villanueva y allí vosotros con vuestro problema si es que aún lo teneis.

  Per a la redacció:
  Gracies per la rectificació.

  Salu2

  • Amic Willy.
   Ni sóc el seu amic ni ganes tampoc. Per cert, no ens coneixem i per tant el «tu» se’l podria guardar per a les seues amistats.
   No tinc cap problema i desconec a quin «vuestro» es refereix. Com ja comentava en una primera intervenció ja sé que demanar certa rigorositat i racionalitat en algunes qüestions no té sentit en la nostra societat. Després ens preguntem com és possible arribar on hem arribat?
   No obstant, i com altres «opinadors» d’aquest fòrum han marcat, ens estem anant del tema important. En efecte d’ací uns anys el problema de l’educació que estem patint ara ens conduïrà a mostres d’irracionalitat encara majors de les que existeixen actualment. No seré jo que contribuïsca a seguir en eixe camí. Que passe bon dia.

 4. Willy, les persones majors de Carcaixent per a referir-se a al poble que, gràcies al Govern Valencià del PP, avui es diu Villanueva de Castellón, tradicionalment, sempre, tots han dit Castelló. Jo així ho recorde.

 5. I ja estem! Quina habilitat per desviar l’atenció del centre d’interés de la notícia…
  Avant, comunitats educatives, organitzem-nos i agranem cap a casa que tota pedra fa paret. Avant!
  I, pel que fa al nom de l’estimat poble del costat, Soleriestruch tota la vida va dir que havia nascut a «Castelló de La Ribera», i si ho deia ell i si així ho va escriure quan en feia referència, això va a missa!

 6. Amigo Sento, siento que se haya mosqueado conmigo, evidentemente yo no lo estoy con vd., le pido disculpas por tutearle, pero lo hacía con el mismo ánimo ya que vd. se dirigía a mi por el nombre sin anteponer el sr. dicho esto le ruego me disculpe.
  En cuanto a la discusión que tenemos, decirle que he trabajado 10 años en Villanueva de Castellón además durante el periodo del ínclito sr. Vizcaino alcalde que fué de la villa y que no dejó que se hiciera un referendum para poder cambiar el nombre del pueblo ya que pasó el rodillo y por su cuenta y riesgo (vamos por cojones) le cambió el nombre del pueblo pasando a llamarse durante un periodo Castelló de la Ribera, hasta que habiendose recurrido por no se quien pasado un tiempo los tribunales decidieron que el nombre era y es Villanueva de Castellón. Esto es lo que ocurrió y pueden darle las vueltas que quieran pero es lo que hay.
  Y vuelvo a repetir que yo soy de Carcaixent y que me dá igual el nombre du su pueblo si es ese, por cierto pueblo que quiero mucho y tengo todavía muchos amigos, entre ello y para darle una pista Perucho el del Café la plaza.

 7. Per a Senia Bonastre:

  Aixó podrá anar a missa, pero com jo no baig pues per a mi sempre será Villanueva de Castellón. I no en val el que eu diguera Soler i Estruch, que supong que el habras conegut, jo le tingut com a profesor i en tots els meus els meus respectes, el home era mes animal que un aca. En perdó.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here