El PSOE proposa el cultiu ecològic de terres en desús a Algemesí

0
394

 Els socialistes proposen a l’Ajuntament un projecte per al cultiu ecològic en terres en desús, per a reactivar la creació d’ocupació i recuperar parcel·les cultivables i l’entorn natural d’Algemesí.

 La proposta presentada pel Grup Socialista, a través d’una moció que es debatrà en el ple de maig, pretén fomentar la creació d’ocupació en el sector agrícola tan afectat per la crisi, apostar per una producció de qualitat i ecològica que respecte al Medi Ambient i recuperar l’entorn natural d’Algemesí.

 Les parcel·les en desús contribueixen a la deterioració del Medi ambient alhora que són focus de plagues de tota índole producte del total abandó. A més suposen una degradació de l’entorn natural d’Algemesí podent ser una font d’ingressos i de productivitat.

 Aquest projecte no pressupostat no suposarà cap inversió extraordinària ja que l’Ajuntament tan sols haurà de crear un cens de parcel·les susceptibles de rendiment agrícola, els propietaris del qual desitgen cedir o arrendar per al seu cultiu a terceres persones, i prestar a tots ells un servei d’ assessorament per a l’engegada de l’explotació comptant amb l’Agenda Local 21.

 Segons ha afirmat la regidora socialista Ana Girbés “el que es pretén amb aquesta mesura és crear nous llocs de treball per als veïns en situació de desocupació, donant eixida a una quantitat important de terres en desús que són aptes per a l’explotació, recuperar parcel·les cultivables i l’entorn natural d’Algemesí, potenciar varietats d’agricultura ecològica i reactivar l’economia agrícola local com a font d’ocupació, protegir, professionalitzar i recuperar un sector bàsic per a l’economia de la localitat, al mateix temps que mitigar els problemes mediambientals que genera l’abandó de terres”

 La iniciativa socialista ve motivada per la situació de crisi que ve patint el sector en la nostra població i la nul·la acció del govern municipal en matèria agrícola.

 “Sembla mentida que l’alcalde d’un municipi tradicionalment agrícola com Algemesí tinga tan poca sensibilitat amb els treballadors del sector i no haja contemplat la possibilitat de l’explotació d’aqueixes parcel·les cultivables abandonades en els últims temps per falta de rendiment”, ha assegurat l’edil socialista.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here