Sueca, capital de la música més recent, amb la VIII Mostra Sonora

0
406

Del 9 al 13 de maig, Sueca acollirà la VIII Mostra Sonora, proposta d’oci i espai de reflexió, obert a tot tipus de públic, amb el qual es pretén en cada edició acostar l’oient les propostes sonores més recents del panorama nacional i internacional. Organitzada des dels seus inicis per l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Cultura, i per Ensemble Espai Sonor, i sota la direcció artística de Voro García, la present edició porta per títol Arquitectures Sonores, en referència al compositor invitat enguany, José María Sánchez-Verdú, creador d’un cicle d’obres amb el títol d’Arquitectures, i Premi Nacional de Música en 2003.

En l’acte de presentació de la VIII Mostra Sonora, el regidor de Cultura, Josep Navarro, ha destacat “la importància que té per a nosaltres, perquè la Mostra representa un esdeveniment cultural de primer orde en la nostra ciutat. Per uns dies, Sueca es convertirà en una important capital europea musical, i serà així gràcies a la ferma voluntat de la Regidoria de Cultura i de tot l’equip de govern d’este Ajuntament. Nosaltres, hui, apostem de forma clara i decidida per la cultura en general, i sobretot, en este cas, per la música. Creiem en el paper importantíssim de l’educació, de la formació… en tot allò que dóna significat a la paraula cultura”.

Per la seua banda, l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, ha reconegut que “la realització d’este esdeveniment cultural tan important suposa un gran esforç per a l’Ajuntament, però resulta imprescindible continuar apostant per ell perquè hem de sentir-nos molt orgullosos que el nostre municipi puga oferir durant uns dies tanta qualitat musical. L’entusiasme del seu director, Voro García, ens contagia a tots i ens anima a continuar treballant en esta línia, apostant per la cultura, tan abandonada pels que més haurien de cuidar-la”.

El director artístic de la Mostra, Voro García, ha volgut iniciar la seua intervenció agraint l’Ajuntament que “en els temps de crisi que vivim, continua recolzant este espai. Desgraciadament, moltes plataformes sonores d’estes característiques han desaparegut, sent la que se celebra en Sueca una de les úniques quatre que sobreviu. Els músics que oferim este tipus de música, en estos moments és quan estem veient que formem una gran família. Eixe cooperativisme de les últimes edicions hem hagut de potenciar-lo molt més en esta per a intentar optimitzar tots els recursos que tenim”. Per a García, malgrat tot això, la Mostra “torna a presentar una altíssima qualitat, quant als intèrprets que participaran, i una gran varietat, ja que s’ha intentat mantindre el seu objectiu principal d’oferir un gran ventall d’estils i estètiques”.

Pel que fa a la programació, esta edició girarà entorn de la figura del compositor José María Sánchez-Verdú, que oferirà una àmplia mostra de la seua creació. Com una de les novetats s’inclou, per primera vegada, la introducció de quatre instal·lacions sonores de distintes característiques, una d’elles, interactiva, destinada als alumnes de l’Institut Joan Fuster.

Una altra de les novetats que s’oferiran per primera vegada consistirà en una sessió d’improvisació, a càrrec d’un acordionista de Madrid, una flautista italiana i un percussionista noruec (el grup O3); i en un espectacle que oferirà Soc Ensemble, de Mallorca, de piano i dansa contemporània. La programació es complementa amb activitats i concerts de distint tall estètic, com el que combinarà música antiga i actual, o el de música electroacústica. A més, es comptarà amb la participació del pianista grec, Dimitri Vassilakis, membre de l’Ensemble Intercontemporain.

Presentació de la Mostra Sonora de Sueca

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here