L’IES Tulell d’Alzira celebra el Dia de la Bici

0
196
Dia de la Bici de l'IES Tulell

Com l’any passat, després de resoldre els nous problemes d’enguany, finalment també hem pogut celebrar el Dia de la Bici a l’IES Tulell, el VIIIé. ja perquè hem fet quatre en aquest centre i els quatre anteriors a l’IES Luis Suñer, d’on procedim per desglossament.

Enguany han participat uns 30 alumnes d’ESO i 4 professors, dos davant frenant els més impulsius i dos darrere animant els més tranquils i controlant per si hi ha alguna petita avaria, com així va ocórrer; tots, professors i alumnes, voluntaris. També ens han acompanyat 2 municipals, els quals ens han facilitat la tasca de controlar el trànsit. A tots agraïm la seua col·laboració.

Al centre no l’ha suposat cap problema perquè sols hem dedicat una hora a fer la bicicletada, un doble passeig per la ciutat, amb els voluntaris d’ESO i els professors, tres dels quals no tenien classe a eixa hora, i hem tornat encara amb temps d’esmorçar al pati i entrar a classe a l’hora següent.

Els objectius d’aquesta activitat són múltiples: fer exercici saludable, gaudir del nostre medi ambient, celebrar l’arribada de la primavera, reivindicar la mobilitat sostenible, la xarxa de carrers/camins/carrils per a bicis i vianants (completar-la amb una mínima inversió), inclosa la Via Verda Ribera-Safor (per on anava l’antic trenet), millores en el transport col·lectiu, l’ús racional dels autos, l’estalvi de petroli, la reducció d’emissions de CO2, l’equilibri climàtic, etc. A més de donar exemple de que en bici es viatja molt bé per la nostra ciutat i és el vehicle ideal per a la majoria, el més respectuós amb les persones i el medi ambient.

Des d’ací animem a tots perquè utilitzen la bici sempre que puguen perquè, amb els seus avantatges, Dies de la Bici haurien de ser tots els dies de l’any (excepte quan plou o fa molt de fret).

Pedro Domínguez Gento

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here