Ford Almussafes aplica esta setmana quatre jornades de l’ERO i també pararà els dilluns 7, 14 i 21 de maig

0
402
Planta d'Almussafes

La planta de Ford a Almussafes  ha interromput novament la seua fabricació durant esta setmana en aplicar quatre dies dels 39 previstos dins de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de suspensió temporal aprovat el gener. A més, s’han programat altres tres jornades d’atur els dilluns 4, 14 i 21 de maig.

Segons han informat a Europa Press fonts de la companyia, la direcció va comunicar el passat dia 17 al comité d’empresa la seua decisió d’unir quatre jornades de l’ERO al festiu d’este dimarts, 1 de maig, i parar també la producció durant els tres dilluns següents.

Durant estos dies, l’expedient afectar una mitjana de 2.500 treballadors de la factoria, que produïx actualment uns mil vehicles al dia, unes 750 unitats de CMAX i la resta, de Festa.

La Generalitat valenciana ha aprovat a començament de gener este ERO, acordat entre la direcció de la planta i els sindicats de la factoria, que afectarà un màxim de 4.959 treballadors de les plantes de fabricació de vehicles i els seus departaments auxiliars durant 39 dies en 2012 i que tindrà com a període de vigència des del 16 de gener fins al 14 d’octubre.

En concret, el document aprovat recollia que estos 39 dies sense fabricació es distribuïsquen onze en el primer trimestre, nou en el segon i els 19 restants en el tercer, fins a l’11 d’octubre, i s’agrupen sempre «entorn dels períodes de vacances».

L’empresa atribuïx este ERO, que deixa fora els treballadors de la planta de motors, a la «necessitat de readaptar les seues instal·lacions a l’arribada de nous models» i a la previsió que la demanda d’automòbils a Europa seguisca «feble» en 2012.

EP

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here