Compromís per Alzira demana al PP explicacions sobre les cadires que lloga l’Ajuntament per al Divendres Sant

0
414

Adelaida Pau: “A més a més, proposem crear una Comissió per organitzar amb èxit la Tamborada de 2013.”

Espectadors abans de passar la processó per la Vila

Després de celebrar la última Comissió Informativa de Cultura, és hora de fer balanç. El dia 6 d’abril es va celebrar la desfilada processional del Divendres Sant. L’Ajuntament va disposar la col·locació de cadires per al seu lloguer. Segons la Junta de Govern Local del 27 de març, la regidoria de festes era la responsable en esta matèria.

El divendres, les persones que havien llogat cadires a l’ajuntament es van trobar que algunes d’aquestes eren de baixa qualitat ja que, al seure, les seues potes s’obrien al no suportar el pes i amb perill de trencar-se i que els usuaris pogueren caure. Va haver-hi ciutadanes i ciutadans que van preferir estar drets i altres persones que van cedir la seua cadira perquè les persones majors pogueren assentar-se col·locant dos juntes. Van haver protestes durant la mateixa processó i posteriorment (en algun diari digital).

El diumenge 22 es va celebrar  la trobada d’escoles en valencià en Antella, i es van llogar cadires a una empresa de càtering. Aquestes eren fortes i segures, no tenint res a vore amb les que es contractaren en Alzira  per al Divendres Sant.

Des de Compromís considerem que hi ha hagut una falta de control d’allò que se contracta que ha posat en perill la integritat física dels veïns i visitants, a més de donar una mala imatge de l’Ajuntament i de les nostres festes. La Setmana Santa d’Alzira és Festa d’Interés Turístic Nacional, de poc pot servir fer despeses per a la promoció de la festa anant a la Fira de Turisme de Madrid (Fitur), quan després no se sap estar a l’altura per evitar situacions com aquesta.

Des de Compromís considerem que no podem fer com si no haguera passat res, més quan en la Comissió Informativa, a la meua pregunta sobre el tema, van dir que no tenien constància de la situació que denunciava. Per això i per a que no torne a passar en un futur  demanem explicacions i responsabilitats al regidor de festes, Sr. Fita, i a l’Alcaldessa Elena Bastidas.

Una altra qüestió a revisar a la Setmana Santa d’Alzira és la dels ciris. Sabem d’accidents per relliscades provocades per la cera caiguda durant els trasllats, via crucis i processó. Considerem que caldria aplicar solucions aquest tema per evitar els accidents així com el cost de netejar la cera. Hi ha solucions i poden ser sense cap cost per a l’Ajuntament, per exemple, posar als ciris una protecció per a que no caiga tanta quantitat de cera al terra (mesura que és obligatòria en altres pobles). Un altra mesura es evitar la caiguda a terra del trossos de ciri que es van retallant durant la processó en algunes confraries.

Per últim, donat que en el mes de març de 2013 es celebra la Tamborada Nacional i vindrà molta gent a la nostra ciutat durant uns dies , proposem que es cree una comissió organitzadora amb la participació de l’Associació Empresarial d’Alzira, l’Associació d’hostaleria d’Alzira, Policia Local, partits politics i totes aquelles entitats que vulguen participar coordinada por la Junta de Germandat i la regidoria de festes: “planificar per a tindre èxit.”

Compromís per Alzira-Adelaida Pau

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here