CCOO i UGT convoquen 5 manifestacions en la Comunitat pel treball amb drets i l’Estat del Benestar

0
164

CCOO PV i UGT-PV han convocat cinc manifestacions a la Comunitat Valenciana este dimarts per a commemorar el dia 1 de Maig i clamar contra la reforma laboral. Segons han informat els sindicats, estes marxes pel «treball amb drets» i la defensa de l’estat del benestar tindran lloc a València, a Alacant i a Castelló, a les 11.30 hores, i a Elx i a Alcoi, a les 11.00 hores.

Amb el lema ‘Volen acabar amb tot: Treball, dignitat i drets’, els sindicats eixiran al carrer en una jornada que consideren «la continuació de la vaga general», i en què clamaran contra una reforma laboral que, segons la seua opinió, «s’està comprovant que sol comporta més atur i menys drets».

Per este motiu, demanaran l’obertura d’un procés de negociació per a canviar «en profunditat» esta reforma laboral.

Els dos sindicats critiquen els «atacs» realitzats per part dels Governs central i autonòmic «a la sanitat, l’educació i els servicis socials» i sostenen que, en un moment d’aprofundiment de la crisi econòmica com l’actual, «és més important que mai que la ciutadania isca al carrer i manifeste el seu rebuig a les polítiques de retallada aplicades, que no han fet més que augmentar la desocupació i que provocaran més pobresa i desigualtat».

En concret, la manifestació de València partirà de la plaça de Sant Agustí i seguirà pels carrers Sant Vicent, Periodista Azzati, Plaça de l’Ajuntament, Barques, Pintor Sorolla, Plaça d’Alfonso el Magnànim, Palacio de Justicia, Plaça Porta de la Mar i Avinguda Navarro Reverter, fins a finalitzar en Plaça Amèrica.

A Alacant, també a les 11.30 hores, sortiran de l’IES Jorge Juan i continuaran per General Marva, Plaça dels Estels, avinguda Alfonso el Savi (carrils direcció circulació), Rambla Méndez Núñez i finalitza entre esta via i l’Esplanada d’Espanya.

A Castelló, l’itinerari serà de plaça Les Aules a carrer Sant Lluís, Carrer Enmig, Puerta del Sol, Carrer Gasset, Plaça de la Pau, Carrer Major, Plaça María Agustina i volta a la Plaça de les Aules.

A Elx, els manifestants eixiran a les 11.00 hores des de la Plaça de Barcelona i continuaran pel carrer Jorge Juan, carrer Reina Victòria, Carrer Corredora i acabaran al parc municipal, mentre que en Alcoi partiran a la mateixa hora del Passeig de l’Albereda cap al pont de Cervantes, Carrer País Valencià i Plaça Espanya.

Al terme de la manifestació de València, tindran lloc els parlaments dels secretaris generals de CCOO-PV i UGT-PV, Paco Molina i Conrado Hernández, respectivament.

IV MARXA BAIX EL LEMA ‘TENIM DRET’

Per la seua banda, Intersindical Valenciana cobrirà el mateix itinerari que CCOO PV i UGT-PV en les cinc ciutats, tot i que se situarà a la cua de les manifestacions i marxarà sota el lema ‘Tenim dret’.

Des del sindicat han efectuat una telefonada als treballadors i a la ciutadania en el seu conjunt a participar massivament en estes manifestacions perquè considera que «hi ha motius suficients per omplir els carrers dels pobles i ciutats per a exigir una altra política social, laboral i econòmica que acabe amb l’espoliació i l’empobriment de la classe treballadora i del país».

Segons la seua opinió, tant l’executiu estatal com la Generalitat «estan utilitzant la crisi com a excusa per a desposseir a la ciutadania dels seus drets bàsics, com són l’educació, la sanitat, el treball o l’habitatge». «Volen obtindre tot i tindre una mà d’obra barata i dòcil al seu servici», ha denunciat IV en un comunicat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here