1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors / Opinió: Isabel Aguilar

1
847

El Primer de Maig es commemora el moviment obrer mundial. La data va ser decidida durant el Congrés Obrer Socialista de la Segona Internacional celebrat a París en 1889. És una jornada de reconeixement als èxits aconseguits pel moviment obrer i se celebra en la majoria dels països del món, entre ells Espanya. Es commemora els fets ocorreguts en la ciutat nord-americana de Chicago a conseqüència de les manifestacions obreres convocades per a l’1 de maig de 1886.

Isabel Aguilar

Els obrers de l’època reivindicaven el dret a comptar amb jornades laborals de huit hores, disposant d’una distribució del temps més humana i compatible amb les necessitats de les persones. Des de 1829 es venia reclamant esta reducció en la jornada, que no va ser contemplada fins a finals de maig de 1886. Després de les vagues convocades i la força de les mateixes, diversos sectors patronals van accedir a atorgar la jornada de huit hores. A conseqüència dels disturbis ocasionats en estes vagues on es van produir enfrontaments amb les forces de l’orde, van ser huit els inculpats, tres van ser enviats a la presó i cinc condemnats a mort en la orca. En 1 de maig es recorda la mort d’estos anarquistes en la lluita obrera.

No està de més reflexionar i recordar les lluites que altres i altres han hagut de protagonitzar perquè hui podem gaudir de drets que ens pertanyen per llei. El moviment obrer des que va sorgir durant la Revolució Industrial, busca el benestar dels treballadors.

Hui més que mai hem de reivindicar els retalls laborals i socials  que el Partit Popular amb mentides i enganys està aplicant, que ens condemnen a més desocupació i desigualtats socials.  Amb estes polítiques econòmiques el dia que tornem a créixer els rics seran més rics i la gran majoria serem més pobra.

Les xifres de la desocupació són alarmant entre gener i març la desocupació va augmentar en 365.900 persones i ja aconseguix a 5.639.500. La taxa de desocupació aconseguix ja el 24,44%. En un any la desocupació ha crescut en 729.300 persones. Ja hi ha 1.728.400 famílies on tots els seus membres no tenen treball.

Les mesures del Partit Popular per a la crisi econòmica, privatitzar, acomiadament gratis, baixar impostos als empresaris, i Empreses de Treball Temporal, per això este primer de maig del 2012 ha de ser més que mai  reivindicatiu, de denúncia contra la reforma laboral a favor de l’ocupació i contra els retalls socials.

Treball, dignitat i drets és la proposta dels sindicats per a este primer de maig i enguany amb l’arribada al govern central del Partit Popular té un major significat perquè estem patint una agressió brutal dels servicis públics essencials i la cohesió social, sobretot davant dels últims retalls del govern en sanitat i educació.

Este Primer de Maig no serà un més. Hui seguix latent la frase al capitalisme fes-li front amb la democràcia. LA LLUITA CONTINUA!!

Isabel Aguilar López

Portaveu  PSOE d’Alzira

1 Comentario

  1. ¿gratis? ¿que ara ja no es debaes en valencià?, clar que tu deus ser de les noves generacions valencianes que ja no duen ulleres i duen gafes, i lo del mon, ton, son, ma, ta i sa ja ni ho deus de conèixer, aixó ja s’ho han carregat també

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here