Pep Gimeno, Botifarra, també ha firmat contra el macroabocador

0
368

Pep Botifarra a l'Alcúdia

La Plataforma contra el Macroabocador de la Ribera va estar  a la fira del llibre organitzada per l’Ajuntament de l’Alcúdia on disposava d’un espai per poder explicar el projecte que vol dur a terme el president del Consorci i on van  rebre la visita del cantautor de Xàtiva Pep Gimeno “Botifarra” que els va donar el seu recolzament i la seua firma.

Disposaven d’un  panell en el que s’explicava la dimensió del Macroabocador i les distàncies a les que es troba el femer respecte als  pobles de la Comarca, la sèquia Reial i els Ullals del riu Verd. Aquest és el primer d’una sèrie de panells que es van a col·locar arreu del poble i que  s’actualitzaran periòdicament per explicar-li al població dades sobre el Macroabocador, com per exemple perquè el president del Consorci proposà el mes de desembre de l’any 2010 l’increment de poc més d’1€ a 3 € en la retribució prevista per cada tona tractada, a la vegada que ordenava d’amagades la realització dels estudis geològics de la zona del seu terme on ha decidit unilateralment (amb el vot en contra de la majoria dels ajuntaments implicats i el criteri en contra dels ajuntaments més pròxims)  instal·lar eixe descomunal forat.

La plataforma també va participar a la xerrada “Què fem amb el fem?” organitzada per l’agrupació Compromís a Algemesí on es va parlar sobre el model actual de gestió de Residus. Es va criticar la gestió del Consorci en la que es fan inversions capritxoses segons la voluntat del seu president en compte de fer-les per realitzar un estudi a tota la comarca i  la injusta llei de la Generalitat que regula els Consorcis, fent impossible prosperar qualsevol iniciativa.

Es van explicar les experiències existents basades en poblacions de Catalunya, País Basc i Itàlia on es posaven en evidencia que el camí no són els Macroabocadors sinó la informació, conscienciació i conservació del medi ambient aconseguint la meta de zero residus.

Així mateix la Plataforma també va estar present el passat diumenge 22 d’abril a la 27a Trobada d’Escoles en Valencià, una cita important en la defensa de la nostra llengua.

Es va organitzar un taller de confecció de xapes per als xiquets. Va haver una gran participació al llarg de tot el matí i cada participant va fer la seua pròpia versió de la xapa contra el Macroabocador. L’activitat va posar de relleu que el projecte que es pretén dur a terme és un problema que ens afecta a tots, tant a majors com a menuts.

L’objectiu principal de totes les activitats va ser  aprofitar la gran afluència de gent d’arreu de la comarca  per  seguir informant sobre els inconvenients del projecte d’instal·lació del Macroabocador i la nova planta de tractament de residus a la Garrofera. Les més de 4000 firmes que s’han aconseguit  demostra la pressió i el rebuig de la gent de La Ribera en contra d’aquest tipus de gestió. Des de la plataforma volem proposar com a alternativa de futur acostar les plantes de tractament dels llocs d’origen, de manera que seran plantes de menor grandària. Buscant formules d’incentivació perquè quan menys residus generem, menys pagarem.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here