El PSOE d’Algemesí proposa que l’aparcament del Mercat siga gratuït

0
360
Marta Trenzano

 El PSPV d’Algemesí proposa que l’ús de l’aparcament de la Plaça del Mercat siga gratis per als usuaris i que l’Ajuntament es faça càrrec només del manteniment. Proposta que contrasta amb la del PP; que l’Ajuntament desemborse quasi 6 milions d’euros en 25 anys, que els ciutadans paguen per a usar el pàrquing i que l’única part beneficiada siga l’empresa que el gestione.

 Després d’haver llegit el plec de condicions redactat pel PP per a la gestió de l’ORA i el pàrquing de la Plaça del Mercat, els socialistes pensem que regalar-li quasi 6 milions d’euros a una empresa en els pròxims 25 anys no pot ser la solució per a desfer la malifeta. Si ha d’haver-hi més pèrdues que siguen les mínimes i si algú s’ha de beneficiar que siguen els ciutadans. Per açò proposem que s’òbriguen les portes del pàrquing, sense barreres, que s’establisca un horari i que es deixe als ciutadans fer ús de les instal·lacions sense pagar un cèntim.

 Aquesta proposta només repercutiria en les arques municipals el cost de manteniment d’ambdues plantes que ascendiria a uns 77.000 euros anuals, res compa rat amb els 236.000 que ens costarà el pla del PP. A més, ens hem afartat de sentir a l’equip de govern parlar de servei públic en relació amb l’aparcament, si de debò consideren les places de pàrquing un servei públic, que ho siga al 100% i que siga gratuït.

 Per a la portaveu socialista Marta Trenzano “queda clar que el PP ha dissenyat un pla perquè una empresa guanye diners, açò no té una altra explicació”. Segons ha explicat; “si els usuaris van a pagar una tarifa per aparcar en el subterrani i l’Ajuntament sufragarà els 141.600 euros de la vigilància de l’ORA, els 55.460 euros de la gestió de la segona planta i els 38.940 euros del manteniment de la primera planta cada any, arribem a la conclusió que s’ha realitzat una inversió de més de 7 milions d’euros i ens anem a gastar quasi 6 milions més perquè els ciutadans que vulguen aparcar paguen una tarifa i perquè una empresa s’assegure beneficis anuals durant els pròxims 25 anys”.

 A més, els socialistes pensem que adjudicar la gestió de l’ORA i el pàrquing per a 25 anys és una barbaritat. Les èpoques canvien i, amb elles, les conjuntures econòmiques, per això ens sembla que té molt més sentit adequar aquests contractes a cada moment i

 situació. Pensem que seria molt millor seguir amb la política de renovar l’adjudicació cada 5 anys.

 Ampliar la zona ORA, altra possible solució

 Una altra solució que planteja el Grup Municipal Socialista és que es considere l’aparcament com una ampliació de la zona ORA i que es traga a concurs l’adjudicació de la gestió de les places de zona blava que ja existeixen més les 219 que hi ha en el subterrani. Podrien instal·lar-se màquines dispensadores de tiquets en el garatge i que aquest funcionara amb el mateix horari que la resta de la zona ORA. Aquesta mesura facilitaria la contractació de més personal vigilant de la zona o l’alliberament de places d’apa rcament en els carrers més allunyats del centre.

 Per a Trenzano “el capritx electoral de l’alcalde ens va a costar una fortuna als ciutadans. Els socialistes portem 5 anys dient que el muntant anava a resultar un fiasco però ell es va entossudir a construir-lo com fora recreant-se en la seua majoria absoluta. Avisàrem que no hi havia demanda de garatges i no es va vendre ni un, advertirem que cap empresa s’interessaria per la gestió de la rotació amb el primer plec que van presentar i l’adjudicació va quedar deserta. Ara, després de conèixer la brillant idea de García Mont, li demanem que siga assenyat per una vegada en la seua vida i que se’n vaja a sa casa”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here