EU-Alzira commemora els primers ajuntaments democràtics

0
355
Festa d'EU Alzira /Foto: Hayack

El col•lectiu d’Esquerra Unida d’Alzira va celebrar el passat dissabte, 21 d’abril, una Festeta per la República, en commemoració de l’aniversari de la proclamació de la II República.

Des del col•lectiu d’EU considerem que els valors republicans es troben plena-ment vigents en un moment com l’actual: tant en la participació ciutadana en la presa de decisions i aprofundir en la democràcia; les polítiques d’igualtat entre homes i dones; la intervenció de l’estat en l’economia (per garantir el control democràtic de moltes de les decisions que es prenen); la reivindicació d’un es-tat social (d’uns serveis públics que garantisquen realment la igualtat d’oportunitats de qui menys recursos tenen); o bé la defensa de la cultura i l’educació com a elements emancipadors de les persones.

En aquesta jornada festiva, i coincidint amb el proper dia del Llibre i el primer de maig, ens va acompanyar Julián Cudero, qui va presentar les seues memò-ries: Simplemente una vida comprometida (editades per l’Institut d’Estudis Polí-tics, València, 2012). El company Julián, obrer de professió i migrant d’Ávila a França en la dècada del 1960, va arribar a ser un destacat dirigent de CCOO-PV i militant històric del PCE durant la clandestinitat. Fins fa uns pocs anys va ser portaveu del col•lectiu d’EUPV a Alboraia.

L’acte va concloure amb un dinar popular amb militants i simpatitzants de la formació.

EUPV-Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here