Més Algemesí alerta que l’adjudicació de l’ORA i el pàrquing li costarà al Consistori més de 6 milions en 25 anys

0
443
Obres del pàrquing /Foto: Juan Penadés

En febrer quedà desert el concurs d’adjudicació de l’ORA i de la segona planta del pàrquing en rotació, un concurs que en comportava 400.000€ de beneficis per al poble en concepte de cànon dels 20 any. Recordem que açò era la previsió realista, la previsió fantàstica que va fer la màxima autoritat a al premsa en desembre de 2011 era que la construcció del pàrquing municipal del Mercat no era “de cap manera, un negoci ruïnós”, ja que esperava cobrar per anticipat un cànon de 800.000€, a més del lloguer que deurà abonar la concessionària

L’Ajuntament, però,  ha tornat a presentar a l’oposició una solució per al tema del pàrquing i de l’ORA que encara és pitjor que l’anteior. En aquesta ocasió ja no es tracta de concedir una concessió administrativa o de lloguer del pàrquing, com abans, sinó de formalitzar un contracte de gestió d’una empresa que cobraria per fer-li un servei a l’Ajuntament. En aquesta ocasió el servei que cobraria seria el de controlar l’ORA, gestionar la segona planta en rotació i encarregar-se del manteniment de la primera. En temps de crisi hem passat de demanar diners per una concessió administrativa a pagar per un servei pel qual esperàvem cobrar. MÉS ALGEMESÍ considera açò un autèntic despropòsit i una decisió que pot comportar una autèntica ruïna per al poble.

L’Ajuntament pagarà 141.600€ a l’empresa per la vigilància de l’ORA, 55,460€ per la gestió de la segona planta del pàrquing en rotació i 38.940€ pel manteniment de la primera que serà per a la venda. En total pagarem més de 240.000€ anuals a una empresa. Per a l’any 2012, com que ja està començat la quantitat estipulada és de 167.000€. L’empresa, doncs, jugarà sobre segur, ja que no tindrà pèrdues doncs els seus beneficis no dependran de la recaptació. A canvi l’Ajuntament es quedarà amb la recaptació de l’ORA i el pàrquing. Així doncs si la recaptació de l’any 2012 és inferior a eixos 167.000€ els contribuents deuran pagar a l’empresa la diferència. Si la recaptació és superior, l’excedent es repartirà entre l’Ajuntament i l’empresa en una proporció que l’empresa deu proposar en la proposta que faça.

El ben cert és que l’empresa adjudicatària no assumeix cap risc. MÉS ALGEMESÍ es pregunta on està ací la figura de l’emprenedor que tant lloa el partit popular. Qui assumeix el risc ací és l’Ajuntament i per tant tots els contribuents. No sols hem pagat un pàrquing que ens ha costat 7 milions d’euros, sinó que a més hem d’assumir un contracte que ens costarà més de 6 milions en els propers 25 anys.

En temps de crisi l’Ajuntament augmenta les taxes als contribuents, com la taxa de pas de vehicles per les voreres o les taxes esportives, i cobrarà un 10% més d’IBI, per utilitzar eixos diners per a pagar a una empresa per mantenir un projecte faraònic que ningú demanava.

Demanem la retirada immediata de la proposta que resulta inassumible. El pàrquing ha estat un autèntic fracàs, és un projecte polític personal fet a destemps. El que ha de fer l’equip de govern és demanar disculpes a tots per un error que en ha costat 7 milions d’euros i meditar més la resposta. Amb aquesta solució a la desesperada, aquesta boja fugida cap avant el que s’intenta és simplement maquillar el fracàs, fer veure a la gent que el pàrquing està obert, però a costa del contribuent. Tot i que als diners que pagarà caldrà descomptar allò recaptat, el ben cert és que el resultat de l’operació pot ser negatiu, que pot ser, i és molt probable que es recapte menys del que es pague. L’economia pública no està per fer aquests experiments que van en contra de l’esperit d’austeritat que impera hui en dia en la vida política. Resulta irònic que ara que es va a pagar per medicines o augmentar les taxes universitàries l’Ajuntament decidisca pagar per coses que abans cobrava. És una autèntica bogeria que l’Ajuntament reserve una partida de 110.000€ de diners extra que ha ingressat (expedient de modificació de crèdit 5-2012) per a pagar a l’empresa del pàrquing i l’ORA. Aquest diners extra que els destine a instal·lacions esportives, a places d’educació infantil o a acció social, no a que les empreses facen negocis a càrrec del contribuent.

L’equip de govern s’està buscant del contribuent i està disposat a gastar-se 167.000€ enguany per mantenir la seua imatge, euros que caldria invertir en altres qüestions. MÉS ALGEMESÍ s’oposa rotundament, denuncia novament l’engany del “cost zero” d’un pàrquing que ens ha costat 7 milions abans i ara ens va a costar molt més diners, i anuncia que llançarà una campanya en contra d’aquest projecte si no es retira, incloent, si fa falta la recollida de signatures.

Demanem doncs la retirada immediata de la proposta i que s’obriga un grup de treball per a estudiar la situació i les possibles eixides del pàrquing.

Comunicat de Més Algemesí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here