No és simplement una Trobada més /Opinió: Joan Cortés

0
365

Antella acull la Trobada de la Ribera

L’impuls de les comunitats educatives i, sobretot, l’esforç de la Comissió organitzadora de la Trobada, aconsegueixen que, cada any, les Trobades no siguen el resultat impersonal d’una rutina previsible, sinó el fruit d’un compromís col·lectiu de la Ribera en què s’escenifi ca el suport
social a l’ensenyament en valencià i a la dignifi cació de la llengua a tot arreu.

De nou, l’embranzida decidida dels claustres i de les associacions de mares i pares d’alumnes, així com dels moviments socials i entitats culturals que reivindiquen la comarca mitjançant projectes que refermen la cohesió ciutadana i són una inversió de futur en qualitat de vida, ha estat determinant per a què puguem trobar-nos un any més i gaudir d’este moment.

Es tracta de la Ribera dels valors socials i culturals la que juga fort perquè la 27 Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià siga una realitat enguany a Antella. La Ribera que no vol permetre que el Xúquer muira oblidat, la Ribera que aposta per una educació pública, de qualitat i en valencià, la Ribera que lluita perquè la societat de benestar, conquerida després de molts anys de sacrifi cis, no s’adultere ni es buide de continguts, la Ribera que vol refl exionar amb Joan Fuster sobre quin País som i volem ser i que també s’interessa per endinsar-se en les xarxes socials, la Ribera que fa una ullada al passat, d’on trau el tresor de la identitat que ens agermana i l’energia que ens impulsa cap al futur. La Ribera que es redescobreix sense complexos, amb ulls nous, amb el batec de les noves generacions, ara indignades, però generoses i creatives. La Ribera que creu en el progrés, en la modernitat, dins del marc d’un món sostenible, saludable, solidari i alternatiu, capaç de generar riquesa social compartida.

També és la comarca preocupada pel que està passant, per les retallades arbitràries que està ocasionant una crisi que s’ha acarnissat precisament amb qui no l’ha provocada i que pot signifi car la desaparició de bona part del nostre teixit productiu, l’erosió de la cultura democràtica,
la pèrdua de drets civils i constitucionals fonamentals. Una comarca alarmada pels intents de desmuntar els programes d’ensenyament en valencià, menyspreant els quasi trenta anys d’experiència fructífera d’ensenyament bilingüe, amb el valencià com a llengua vehicular, que
ha aconseguit guanyar-li terreny a l’autoodi i fer-lo recular.

Però ara és l’instant del goig, de la celebració. És l’instant en què diem ací estem. És l’instant de recordar el camí que hem recorregut junts i que ens ha enfortit. És l’instant d’albirar l’horitzó i contagiar els nostre entusiasme. És l’instant de fer balanç i de sentir-se satisfets per la feina feta.
Gaudiu de la 27 Trobada d’Antella, una Trobada que és un regal per als sentits i per a l’ànima.

Una Trobada que, al cap i a la fi , és el rent que fermentarà la pròxima.

Joan Cortés
President de la Coordinadora de la Ribera

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here