Una Trobada il.lusionada i reivindicativa: Antella 2012 /Enric Ramiro

0
389
Assut d'Antella

Un any més i com ja és tradicional, la Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera arriba a la nostra comarca. En aquesta ocasió és la població d’Antella la que acull la gran festa del valencià, on es treballa de forma intensiva desde fa mesos. Pares i mares, professorat, alumnat i associacions diverses de la població, junt a la Junta de l’entitat convocant i l’Ajuntament, estan coordinant-se per a que siga un altre èxit de participació popular i on conflueïx l’aspecte lúdic i el reivindicatiu.

Enguany la Trobada té un caràcter singular perquè molt singular ha sigut el present curs escolar que es recordarà com el de les retallades. Uns retalls que afecten a totes i tots però que no es preveïa que incidira en sanitat i educació. Tanmateix, han sigut aquests dos serveis públics els més afectats i de manera molt especial els centres d’ensenyament en valencià perquè necessiten més atenció.

Malgrat tots els entrebancs, el poble d’Antella s’ha bolcat en oferir una gran festa amb multitud de novetats destinades a tots els públics. Tota la localitat s’ha unit per damunt d’ideologies per oferir una carta de presentació inigualable a la Ribera i a tot el país que siga un exemple increïble en un època de crisi i desorientació.

El privilegiat entorn de què es disposa, ha fet que es poguera preparar una baixada de troncs a través del Xúquer, la presència de la Muixeranga d’Algemesí que forma ja part del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO junt a la resta de balls i activitats en honor a la festa de la Mare de Déu de la Salut. També la música tindrà un espai fonamental a través de l’actuació dels grups Sva-ters i Rapsodes, i del certamen de compositors riberencs.

Però les activitats són moltes i diverses com ho demostra la Mostra de pintors locals a la Casa del Rei, la potenciació de la visita en bici a la Trobada, el concurs de monòlegs, l’Homenatge a Joan Fuster, la presentació del documental «Els Pastors del bosc flotant» amb la presència del seu director, el taller de Xúquer Viu, i mil i una animacions més, sense oblidar el lliurament de l’important concurs Sambori i la presència d’aquesta Trobada a la Nit d’Escola Valenciana.

La 27ena Trobada ja està a punt amb un oratge previst assolejat, un entorn de riu, xops i carrers de festa, una població il·lusionada, uns visitants amb ganes de festa, i totes i tots amb voluntat de demostrar la seua fidelitat per la llengua i cultura del nostre país malgrat tots els problemes. I totes i tots, reivindicant un ensenyament en valencià com a únic camí per al domini de diverses llengües sense oblidar la nostra. Benvingudes i benvinguts a Antella, benvingudes i benvinguts a la nostra Trobada.

Enric Ramiro Roca

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here