Tot passa /Opinió: Xavier Cantera

0
321

“TOT PASSA»

I tot queda, però  el nostre és passar”… Antonio Machado, com no va voler fer un himne al passotisme, afegí a continuació: “passar fent camins”, indicant així que, per senzill que siga l’esdeveniment de què som actors,  sempre marca una direcció cap a la qual anem i desitgem dirigir-nos i a la que altres, lliurement i animats per la confiança o per l’amor, també s’orienten.

Però hi ha algunes persones que s’inclinen, per por o perquè no coneixen una altra eixida, a desfer el camí ja fet sense mirar que poden perdre els drets aconseguits amb molt de patiment; altres, davant del futur tan fosc, caminen desorientats, a la seua bola, infectats de l’individualisme regnant. També hi han alguns espavilats que, fent trampa, van a camp través patejant els camps sembrats d’igualtat, llibertat i solidaritat. I per desgràcia, sempre estan els que són expulsats del camí i tirats a la cuneta perquè estan parats o no tenen una bona sanitat que els cure o no reben l’ajuda a la dependència o es queden sense casa per pagar la hipoteca…

Un amic em va parar en el meu camí per  dir-me que ara era feliç perquè ha superat una malaltia, cobra la pensió d’invalidesa, està junt amb els que ama i acompanya el seu nét a l’escoleta infantil. Em confessa que està feliç perquè ha fet tot el possible per, mirant el xiquet que va al carret, deixar-li un bon futur. Que no ens esborren el camí amb futur dels drets socials com l’educació, la sanitat, el treball, les pensions, la dependència i la vivenda amb l’escusa de que són molt cars perquè hi ha un grup que, a més de no pagar impostos, els perdonen el seu delicte fiscal i no els falta mai de res. Igualtat?

Xavier Cantera

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here