Graciela Oliver: «La Ribera és un espai perfecte per al turisme de curta estada»

6
398
Lola Botella alcaldessa de Carcaixent
Baptista Ferrando president de Riberaturisme

El Centre Comercial Ribera del Xúquer de Carcaixent acull aquest cap de semana les activitats i estands de la primera fira de turisme de la comarca, “Coneix La Ribera”, organitzada per Riberaturisme i patrocinada pel patronat provincial de Turisme València Terra i Mar. Cinc poblacions de la comarca han mostrat la seua oferta turística en esta fira, han sigut, Carcaixent, Algemesí, Cullera, Sueca i Sumacàrcer.

Graciela Oliver directora de Riberaturisme

Graciela Oliver, directora de Riberaturisme, va manifestar a Riberaexpress que l’objectiu d’esta fira és promoure la comarca amb els seus recursos turístics i sobretot impulsar les visites a esta zona a través de l’excursionisme. En semblants paraules argumenta esta mostra el president de l’organisme  Baptista Ferrando qui afegia este migdia "hem de rendibilitzar allò que tenim" .

Per a Oliver la Ribera és un espai “perfecte” per a les estades curtes, d’una setmana o de dies, que és el que, a causa de la crisi, fan molts turistes.

Portal turístic

D’altra banda, Graciela Oliver ha avançat que es va a posar en marxa un Portal Turístic en la comarca després d’unes jornades que se celebraran, en col·laboració de la Diputació, els dies 3 i 4 de maig on es formaran als tècnics de cada ajuntament. Serà un portal que es podrà actualitzar diàriament i on es trobarà tot tipus d’ofertes culturals i d’esdeveniments."

L’alcaldessa de Carcaixent, Lola Botella, que ha participat, hui,  en el programa El Forcall de Ràdio 9 que s’emetia des del Centre Comercial Ribera del Xúquer,  assenyalava que esta mostra “és una finestra oberta perquè es puga conéixer el nostre potencial turístic, els nostres monuments, gastronomia, volem que els turistes vinguen a Carcaixent i a tots els pobles de la Ribera”.

“Carcaixent està realitzant un gran esforç per a donar a conéixer les seues excel·lències”, ha dit, insistint en el fet que la comarca “és una delícia per a visitar-la”.

El xocolate de Sueca

Un dels expositors més importants i tradicionals d’esta fira és Xocolates Comes de Sueca. Miguel Ángel Peris, encarregat de l’estand, va mostrar a Riberaexpress les diferents classes de xocolate que fabriquen artesanalment des de 1870, amb “màquines antigues i amb productes naturales”. En este estand es poden assaborir els famosos bollets, toto tipus de xocolates i altres productes com a veles o mel.

Els formatges de la comarca

Al costat dels xocolates del xocolates suecans es poden degustar uns sensacionals formatges riberencs elaborats per l’empresa familiar d’Algemesí, Quesos Calero, ubicada a un polígon industrial d’Alzira. Paqui ofereix els visitants una variada gama de formatges; de cassoleta, de burgos, servilleta, de barra, requesó, blancs curats i semicurats.

Cervessa artesanal

Per poder regar el paladar durant l’estada en la fira el visitant pot asaborir tres tipus de cervessa d’alta fermentació; rubia, tostada i negra.

La seua gerent Oreto Gómez de l’Alcúdia ens assegura que estan fetes "amb productes naturals 100% i sense cap afegit". La indústria es troba a Massalavés per les qualitats de les seues aigües a les que afegix ordi, llúpol i rent "de primera qualitat".

Dolços i salats de Llopis 

Els visitants de "Coneix la Ribera" poden omplir l’estomac i endolçar el paladar amb els productes de Paco Llopis, el reconegut pastisser d’Alzira qui considera que "turisme, és també gastronomia a més de cultura i paissatge". A la mostra "he dut una ampla varietat del que fem a casa, dolços i salats tradicionals".

6 Comentarios

 1. n’hi ha una foto que enganya molt al personal perquè diu que Carcaixent es el bressol de la taronja, però Carcaixent era d’Alzira i la taronja com va ser antes de l’independencia dels carcaixentins, podem dir que el bressol de la taronja es Alzira i no Carcaixent!
  aixó convendria que Riberaturisme ho aclarara bé en ixa exposició a la gent per evitar confusions i que la gent no hi pensi el que no es, gracies

 2. Sou poc pavos! Sempre esteu discutint de lo mateix… que si Carcaixent és millor, que si Alzira és millor… Chè calleu, i uniu forces per a crear una comarcaf orta, i poder fer coses en comú! Vergonya em doneu, els dos!

 3. chè sergiet tens tota la raó del món, seria millor tornar com antes i que Carcaixent tornara a pertanyer a Alzira, moltes gracies per la idea tan bona que has tingut de juntar-mos i unir les nostres forces per tindre la comarca d’Alzira més forta que mai

 4. Sergiet,
  Gràcies pels arguments tant bons que has esposat. Demostra la teua poca base argumental que tens (a la primera de cavi insultar).

  Si saps llegir (cosa que dubte) tant sols li oferisc dates històriques per a que no torne a fer el ridícul davant de la gent que pot llegir aquestos articles.

  Ací l’únic que dona vergonya ets tu Sergiet, que per no saber no saps ni
  escriure bé la nostra llengua.

  Ara tant sols us dic al dos. Que no torne a perdre mes temps amb gent com vosaltres.

  Adéu

 5. bé com aquest debat ha anat per mal camí, que ja no té ningú ganes de parlar i com lo de la taronja ja ha quedat clar i sabem que a Carcaixent n’hi ha bona terra, deixem-ho ací i au!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here