Bastidas: «El Pla de Pagament del Consell alleujarà el deute als ajuntaments»

0
296

La presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Elena Bastidas, ha volgut traslladar este divendres un missatge «positiu, optimista i esperançador» davant del pla de pagaments anunciat pel president de la Generalitat, Alberto Fabra, per a saldar enguany al voltant del 50% del deute que el Consell manté amb els ajuntaments de la Comunitat i que puja a prop de 1.000 milions d’euros.

Elena Bastidas presidenta de la FVMP

Segons Bastidas, estos diners alleujarien «bastant» les situació de les arques municipals, per a les quals, «el més important» ara mateix és «tindre liquiditat», i en este sentit, ha avançat que, després de reunir-se fa poc amb el vicepresident del Govern valencià, José Císcar, per a negociar un «calendari de pagaments» pot avançar que «en les pròximes setmanes», podran donar una «bona notícia» sobre esta qüestió, amb xifres i períodes de temps concrets.

La responsable de la FVMP, que ha realitzat estes declaracions després de presentar el nou butlletí informatiu digital ‘INFOFVMP’, després de ser preguntada pels mitjans pel pla anunciat esta mateixa setmana pel cap del Consell, ha subratllat la necessitat de «tindre un horitzó temporal de pagaments», un calendari, que puga «tranquil·litzar i estabilitzar» els comptes dels ajuntaments «per a poder programar amb serietat i rigor».

Així, ha destacat la «resposta molt favorable» per part del Consell i s’ha mostrat «molt optimista i molt esperançada» que «en un termini molt raonable, en un curt període de temps, anem a tindre una notícia» que «done resposta a una reivindicació legítima i justa del municipalisme valencià», després de les gestions realitzades entre la FVMP i la Generalitat.

Tot i això, no ha pogut concretar «en quins termes van a fer-se els pagaments als ajuntaments», ja que segons ha apuntat, «dependrà d’avatars econòmics que escapen fins i tot a l’àmbit de la Comunitat», que són «decisions d’un àmbit polític superior». És més, malgrat que Fabra ha anunciat que el 50% es pagaria en este 2012, Bastidas ha revelat que «s’han manejat diversos percentatges per al compliment enguany. «No sé si serà el 50 o el 70%, és que igual és el 70% i ens portem una alegria», ha dit.

«En qualsevol cas, va a millorar no sol els comptes sinó el més important ara mateix que és la liquiditat, això és el més important perquè si no tens diners a la caixa no pots pagar les nòmines», ha advertit.

PLANIFICAR SENSE ESTAR SUBJECTES A SOBRESALTS I INCIDÈNCIES

D’ací la importància que tindre un calendari de pagaments que alleujarà «bastant» la situació econòmica dels consistoris, amb els quals la Generalitat manté un deute que «no arriba a 1.000 milions d’euros». Per a Bastidas, «és un deute alt però dins d’uns nivells de normalitat» i «en qualsevol comunitat segur que estan movent-se en els mateix nivells o fins i tot superiors», ha asseverat.

Finalment, Bastidas ha insistit en un «missatge esperançador, missatge optimista» i ha garantit que se’n va a treballar perquè, «dins de les condicions econòmiques que condicionen» la situació, «es tanga un calendari de pagaments segur i definitiu» perquè tots els ajuntaments puguen «programar i planificar el nostre comptes públics sense haver d’estar subjectes a qualsevol sobresalt o incidència que puga marcar o trastocar la marxa habitual», ha conclòs.

Europa Press

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here