Una empresa promou la creació de «Ciutats Verdes» als pobles i emprenedors de la Ribera

0
360
Vehicle elèctric
Una Green City virtual

El primer Encontre de Ciutats Verdes es va produïr ahir a la Casa de la Cultura d’Alzira on es reuniren tècnics, especialistes, emprenedors i molts pocs regidors.

L’objectiu de l’encontre "es juntar forces per estalviar energia, reduir les emisions de CO2 i la generació de llocs de treball en la comarca" segons el director comercial de l’empresa Green Moving, Carlos Terol. Este dirigent empresarial considera que l’encontre d’ahir suposa "un germen" per començar a construir ciutats verdes que les definix com "aquelles que els agents socials, ajuntament i empreses prenen la decissió de fer una cituat sostenible, amb vehicles elèctrics, enllumenat intel.ligent i noves tecnologies, entre d’altres".

Per arribar a fer una "green city" cal primer tindre carrers intel.ligents com els que hi han a Barcelona, Santander, Granada, Vitòria i poques més. Un carrer intel.ligent, explica Terol, "està dotat de xarxa wifi, sensors mediambientals, enllumenat i reg intel.ligent, recàrrega de vehicles elèctrics i altres serveis als ciutadans.

Mentre el regidor de Promoció Econòmica d’Alzira, José Luis Palacios, manifestà a  Riberaexpress que l’Ajuntament "sempre recolzarà" este tipus d’iniciatives i, en este cas la promoguda pel Grup Green Moving i l’Agència Energètica de la Ribera. “Per a això, el Consistori ha posat la infraestructura i els mitjans d’IDEA, ja que és una acció formativa més”.

Palacios ha recalcat que la jornada “és interessant ja que té la possibilitat d’informar a les empreses de la comarca del sector de la innovació i de l’energia futura. “A més d’un possible estalvi energètic també hi ha possibilitat de crear ocupació i autoocupació. Moltes empreses de l’estranger busquen persones formades en este tipus de tecnologies”, considerà el regidor alzireny.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here