Riberaturisme celebra la I Fira Coneix la Ribera este cap de setmana al Centre Comercial de Carcaixent

0
380

Vista de la Ribera des de la Serra de les Agülles

El Centre Comercial Ribera del Xúquer de Carcaixent acollirà aquest cap de semana les activitats i estands de la primera fira de turisme de la comarca, “Coneix La Ribera”, organitzada per Riberaturisme i patrocinada pel patronat provincial de Turisme València Terra i Mar.

Des de la inauguració de l’event,  divendres a les sis de la vesprada, fins a la cloenda, diumenge al vespre, els visitants podran conéixer l’oferta lúdica, cultural i turística de la comarca i tastar alguns dels productes típics. Empreses com Cervesa Maltamons,  Formatges Calero, Xocolate Comes o Pastisseria Llopis, així com la denominació d’origen Arròs de València, oferiran les seues elaboracions al públic per a promocionar les marques locals.

Per la seua banda, els ajuntaments d’Algemesí, Carcaixent, Sueca, Sumacàrcer i Cullera exposaran en els estands els seus valors i atractius turístics per a atraure visitants a les seues localitats. En aquest sentit, també estarà present Ruralxúquer, l’associació d’empreses turístiques de La Ribera. Segons el president de Riberaturisme, Baptista Ferrando, amb aquesta fira volem fomentar el turismo intern, que la gent de la comarca conega el patrimoni i l’oferta cultural i d’oci dels pobles veïns i ho tinga en compte a l’hora de planificar excursions i visites curtes.

Activitats culturals

Per a completar l’oferta d’activitats, cada vesprada a les 19 hores, diverses manifestacions culturals i lúdiques de la comarca seran representades en la fira, com la Tamborada d’Alzira, que actuarà divendres, la Nova Muixeranga d’Algemesí, que ho farà dissabte, i el Ball de Bastonets, diumenge. A més, per als visitants més menuts de la fira “Coneix La Ribera” hi haurà tallers infantils temàtics sobre el patrimoni cultural de la comarca: un sobre la ruta de les ermites i l’altre sobre la ruta de les torres.

Riberaturisme és un organisme autònom de gestió turística format per diverses institucions, tant públiques com privades: Consorci de la Ribera, Mancomunitat de la Ribera Alta, Mancomunitat de la Ribera Baixa, Càmara de Comerç de València, Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Federació d’Agrupacions Locals de Comerç, Indústria i Serveis dels Riberes (Fedalcis) , Associació Empresarial d’Hosteleria de Cullera i la seua comarca, Associació Empresarial d’Alzira. L’objectiu de Riberaturisme és la planificació d’accions conjuntes per a la promoció del turisme en la Ribera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here