Compromís proposa revitalitzar l’oferta cultural d’Alzira davant la inauguració de la nova Biblioteca Municipal

2
447
Diego Gómez (Compromís per Alzira)

L’esdeveniment del trasllat de la Biblioteca Municipal a la seua nova ubicació en les seues instal·lacions a estrenar, ha de suposar tot un fet cultural i festiu de rellevància per a la nostra ciutat. La nova Biblioteca esperada i desitjada per tota la localitat, ha servir de llança per a revitalitzar i revifar l’oferta cultural d’Alzira i convertir-se en eixe referent i imatge que els nostre veïns i veïnes estan demanant del seues representants públics.

Ja en el mes de febrer, Compromís per Alzira va fer palés la intenció de presentar una proposta inicial per a debatir i consensuar entre tots els grups polítics de la corporació. El document de treball, presentat ja per registre d’entrada i que també coneix la responsable de l’actual Biblioteca i al seu equip és el següent:

UN POBLE QUE LLIG ÉS MÉS LLIURE.

El punt de partida són les paraules de Sergio Pitol, premi Cervantes 2005, “un poble que no llig, és un poble sord, cec i mut”. Sense dubtes els termes llibre i llibertat es complementen perfectament. El llibre és un dels instruments creats per l’home per a fer-nos lliures. Per a fer-nos lliures de la ignorància, lliures dels dimonis i dels tirans, lliures de la trivialitat i dels mentiders. El llibre aferma la llibertat, ens mostra opcions i camins diferents, estableix la individualitat i reforça la col·lectivitat. El llibre exalta la imaginació, ens ofereix coneixements i tal vegada ens ajuda a encendre un llumí dins dels túnels foscos on alguns ens volen tancar. El llibre i la seua llibertat ens acosten a la democràcia real.

Estructura de la jornada:

-Acte de tancament de la Biblioteca vella: Presència d’associacions culturals, esportives, veïnals, musicals, falles,… de la localitat i convidar a totes les famílies de la ciutat.

Acte simbòlic de tancament de les portes: amb escriptors de la localitat, personalitats, representant institucionals, etc. que lligen algun paràgraf d’algun llibre significatiu per a ells (Tirant lo Blanc, el Quixot, poemes d’Ausiàs March, Rondalles Enric Valor, Jules Verne, etc.)

Cada família, entitat, associacions, joves, majors, etc agafaran un llibre que traslladaran a la nova biblioteca.

Cercavila cívica i festiva.

-Acte d’obertura de la Biblioteca nova:

La cercavila arriba a la plaça i s’obrin les portes de la nova Biblioteca.

Es dipositen els llibres que s’han traslladat i es visiten les instal·lacions.

A la plaça, espectacle de Conta Contes, música, dramatització,… (Dani Miquel, Llorenç Giménez, etc.)

Per a l’estudi i concreció d’aquesta proposta demanem la creació d’una comissió amb representació de la regidoria de Cultura, de l’oposició i dels tècnics municipals corresponents, així com traslladar a la Conselleria de Cultura i a la Direcció General del Llibre la petició de suport per a les activitats organitzades al voltant del trasllat i inauguració de la nova Biblioteca.

Per últim, també hem demanat que es faça una declaració institucional de l’Ajuntament d’Alzira en favor del llibre i de la lectura en la celebració del Dia del Llibre (23 abril).

Diego Gómez / Regidor de Compromís per Alzira

2 Comentarios

  1. Sr. Gomez, Vd. cree que estas propuestas son las que de verdad necesitamos los alzireños con la que esta cayendo? Vamos hombre, presente propuestas serias que sean para beneficio de todos y no pasacalles con libros y demás tonterias.

    • Carmen,

      Quina proposta és més seria, fer una festa de la cultura i el llibre amb una despesa mínima perquè el que prima és la participació ciutadana o promoure un concert d’un senyor d’Almeria i que ens ha costat diners públics a tots els alzirenys i que han disfutat «4»? Con la que está cayendo!!!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here