Antella, un clam pel valencià /Gustavo Montagudo (alcalde d’Antella)

0
468

Enguany la Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià de La Ribera pren un caràcter més reivindicatiu que mai, i és per a nosaltres un orgull acollir este esdeveniment en favor de l’ensenyament públic de qualitat i en la nostra llengua. Una festa on el poble d’Antella, amb el Xúquer com a escenari protagonista, mostrarà orgullosa el seu valuós patrimoni cultural i natural, i recuperarà els seus valors i tradicions.

Per això, el dia 22 d’Abril serà un dia històric per al nostre xicotet municipi, i també per al conjunt de la nostra comarca fluvial.

Mares, pares, xiquets, xiquetes, mestres i visitants ompliran els carrers d’Antella d’alegria, festa, color i esperança, però també en defensa d’una educació que actualment està en perill tal com hui la coneguem i en defensa del seus valors. La crisi no ha de ser excusa per desmantellar cap servei públic, ja que estos són el resultat d’anys de lluites i conquestes socials.

A més la Trobada d’Antella, serà un punt d’encontre de moltes sensibilitats diferents, inclús d’opcions polítiques diverses, però tots estarem units per una llengua que cal cuidar i potenciar amb actes com este. Paral·lelament, s’han programat una sèrie d’actes i exhibicions que
afegiran més sucre si cal, a una jornada memorable.

He de donar les gràcies a la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de La Ribera per haver confi at en la nostra gent per dur endavant este esdeveniment, que per a molts representa un somni fet realitat. També com a primer regidor municipal, vull agrair als equips
de govern de la Vall i de la Ribera, membres de la Muixeranga d’Algemesí, ganxers i raiers de Priego i Pobla de Segur, entre d’altres associacions i entitats que participen i/o han col·laborat en l’organització de la Trobada.

També com a alcalde, he d’agrair especialment l’esforç de l’AMPA del C.P Xarquia, així com a la seua directora MªJesús Crespí Capella, a l’equip de govern municipal i treballadors de l’Ajuntament d’Antella, per la seua particular dedicació, per totes eixes hores de treball dedicades,
que faran de la 27 Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià l’acte cultural més important i multitudinari que s’haja realitzat mai al nostre poble.

Finalment, convide tots els veïns i veïnes de La Ribera i visitants d’altres comunitats autònomes a participar en la Trobada que amb tanta il.lusió estem preparant per als xiquets i les xiquetes per a què s’ho passen d’allò més bé amb els tallers, activitats lúdiques i exhibicions
que es duran a terme durant tot el dia en el marc incomparable de l’Assut d’Antella.

Gaudiu al màxim de la Trobada d’Antella 2012, del poble d’Antella i del seu riu de llengua, història i tradicions. Benvinguts i benvingudes a Antella, un poble que diu sí al valencià!!!!

Gustavo Montagudo Sanchis
Alcalde d’Antella

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here