EU-Alzira demana a l’Ajuntament que es mantinga la gratuïtat de l’autobús urbà per a jubilats, aturats sense ingressos i estudiants

0
586

Autobús Municipal d'Alzira

Esquerra Unida d’Alzira demanarà a l’Ajuntament d’Alzira que es mantinga la gratuïtat del servei d’autobús urbà per a jubilats, aturats sense ingressos i estudiants. Al nostre parer, l’eliminació de la gratuïtat a tots els usuaris sense distinció no s’ha de realitzar sense tindre en compte la Llei Valenciana de Mobilitat.

El col·lectiu d’EU-Alzira demanarà a l’equip de govern, com ja vàrem fer quan s’anuncià el pla d’ajust, que es mantinga la gratuïtat del servei d’autobús urbà per a determinats grups socials més vulnerables: com ara jubilats, persones sense ingressos o joves estudiants.

Des d’EU ens vàrem mostrar contraris en el seu moment a una de les mesures estrella de l’equip de govern de la Sra Bastidas, com va ser la gratuïtat completa del servei d’autobús urbà, perquè no atenia vertaderament a criteris socials (als sectors que més falta els podria fer) i que tampoc no era sostenible econòmicament a llarg termini. El nou pla d’ajust al que obliga ara el govern central del Sr Rajoy ha suposat que s’apliquen mesures que no es contemplaven en els pressupostos municipals, aprovats fa a penes tres mesos; i també que el PP incomplira un dels seus compromisos. De fet, es contempla que les tarifes pels bitllets s’incrementen progressivament cada any, des que entre en vigor la mesura a partir de l’1 de juliol.

De cara al plenari del mes de maig que ha d’aprovar definitivament l’eliminació de la gratuïtat del servei d’autobús urbà, EU-Alzira exigirà a l’equip de govern que es complisquen aspectes que arreplega la Llei Valenciana de Mobilitat. Per a la nostra formació, aquesta eliminació de la gratuïtat a certs grups socials més vulnerables podrà incomplir alguns dels articles de la Llei autonòmica 6/2011 de Mobilitat, que regula els mitjans de transports públics i col·lectius. En concret, el seu article 2, que parla de l’obligació de l’administració (l’Ajuntament) a garantir la igualtat d’oportunitats.

I també s’ha de tindre en compte l’article 17, que parla de l’exposició pública i que s’han de potenciar mecanismes de participació ciutadana en el transport públic. Per tant, des de la nostra formació demanarem que es vetlle per la informació i participació de la ciutadania per mitjà dels consells municipals ja existents.

Un punt, aquest últim, que puga ajudar a desenvolupar en un futur un consell municipal de transport públic, amb la presència de distintes entitats de la nostra ciutat, i que servisca per prestar un millor servei i la nova definició de línies en el casc urbà. I això amb la finalitat de què s’atenguen millor les necessitats del conjunt de la població.

Cal recordar que els retalls pressupostaris i l’augment de les tarifes produïts en el transport d’altres ciutats, com Alacant, s’han fet sense tindre en compte aspectes de la Llei Valenciana de Mobilitat, la qual cosa ha provocat que a instàncies d’EU la mateixa Sindicatura de Greuges investigue el cas.

Comunicat d’EU-Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here