El deute de la banca espanyola es dispara fins a 227.600 milions, un 49,3% més que en febrer

0
330

El deute de les entitats espanyoles amb el BCE es va disparar fins a 227.600 milions d’euros el març, això és un 49,3% més respecte als 152.432 milions comptabilitzats en febrer, un nou rècord històric, segons dades del Banc d’Espanya.

Este import és el saldo viu que les entitats residents a Espanya encara tenen pendent de tornar a l’institut emissor europeu com a conseqüència del finançament que l’organisme els ha concedit prèviament i se supera després de la segona subhasta d’injecció de liquiditat a tres anys del BCE.

El finançament neta concedida el març per l’Eurosistema a les entitats espanyoles va representar el 63% del total de l’eurozona, que ha pujat a 361.695 milions d’euros. En canvi, este import brut d’apel·lació no recull els diners que els bancs espanyols han pres prestat del BCE i han tornat a dipositar a l’organisme per a rebre una rendibilitat del 0,25% a un dia.

Davant de l’entossudiment del mercat interbancari, el crèdit sol·licitat per la banca espanyola a l’organisme que presidix Mario Draghi es va multiplicar per cinc respecte al registrat el mes de març del 2011 (42.244 milions).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here