El Consell, l’AVL i els ajuntaments col.laboraran en la promoció del valencià

0
230

El ple del Consell ha aprovat este divendres un conveni tipus de col·laboració entre la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), ajuntaments, mancomunitats de municipis i altres entitats per a la coordinació de les actuacions en matèria de normalització del valencià.

   L’objectiu d’este conveni de col·laboració és impulsar i consolidar les estructures de promoció del valencià que faciliten el seu ús en estes administracions públiques, en les seues relacions amb els ciutadans i en la seua projecció social, segons ha informat el vicepresident i portaveu de la Generalitat, José Císcar, en la roda de premsa posterior al ple.

   Per això, es realitzaran projectes, estudis i activitats que promoguen el coneixement i l’ús del valencià en tots els àmbits socials a través d’una xarxa d’oficines de promoció del valencià que aglutinaria qualsevol tipus de servicis lingüístics amb idèntic objectiu.

   Les actuacions i els servicis que han de desenvolupar les institucions signants d’este conveni de col·laboració comprendran diferents aspectes com l’organització d’activitats i programes relacionats amb la normalització del valencià en els diferents àmbits de l’ús social i assessorament mutu a totes aquelles qüestions relacionades amb les funcions pròpies de les oficines de promoció del valencià (OPV).

   Alhora, se’n va a potenciar les relacions de l’administració i la ciutadania en valencià, la participació en estudis sobre la situació de l’ús del valencià i la realització de propostes d’actuació sobre les estratègies i les inversions que cal portar a terme, tant en terreny municipal com supramunicipal.

   També es preveu la difusió de la normativa lingüística de l’AVL, així com altres actuacions i projectes que contribuïsquen a la modernització efectiva de l’estructura organitzativa i que tinguen com a finalitat l’ampliació dels usos socials del valencià.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here