EU-Alzira proposa commemorar institucionalment els primers ajuntaments democràtics durant la II República

0
438

Esquerra Unida d’Alzira va presentar una moció el darrer plenari del mes de març per a commemorar el dia 14 d’abril els primers ajuntaments democràtics durant la II República. A més a més, EU convida a la ciutadania als seus actes programats

El col·lectiu d’EU-Alzira va presentar una moció en l’últim plenari per a commemorar els primers ajuntaments democràtics amb la II República, proposta que no va ser tractada pels vots contraris del PP. EU proposava un modest acte institucional de reconeixement per al dia 14 d’abril, en què es va proclamar la II República després de les eleccions municipals del 1931. En ell, es pretenia fer un homenatge als representants elegits pel poble durant eixe període (com ara la regidora Antònia Cerdà o l’alcalde Francesc Oliver, que es va suïcidar assetjat pels franquistes). També proposàvem penjar en les dependències municipals de manera simbòlica la bandera de la República i insistíem a procedir a la retirada dels noms de carrers de la nostra ciutat que encara al·ludeixen a aquells que es van sublevar contra el règim elegit democràticament (com ara Vicente Vidal, Teniente Boscà, Héroes de Belchite, etc.).

Des del col·lectiu d’EU considerem que els valors republicans es troben plenament vigents en un moment com l’actual: tant en la participació ciutadana en la presa de decisions i aprofundir en la democràcia; les polítiques d’igualtat entre homes i dones; la intervenció de l’estat en l’economia (per garantir el control democràtic de moltes de les decisions que es prenen); la reivindicació d’un estat social (d’uns serveis públics que garantisquen realment la igualtat d’oportunitats de qui menys recursos tenen); o bé la defensa de la cultura i l’educació com a elements emancipadors de les persones.

Des del conjunt de l’organització d’EUPV convidem a tota la ciutadania als actes que portarem a terme per a commemorar l’efemèride. Aquest dissabte, dia 14, a Burjassot, EUPV organitza una sèrie de concerts. I el col·lectiu d’EU a Alzira celebrarà una festa el dia 21 d’abril en el c/ Blasco, a la qual resteu totes i tots convidades.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here