La Setmana Santa d’Alzira farà un programa especial el 2013 davant el XXV aniversari de ser declarada Festa d’Interés Turístic Nacional

0
441
Vicent Fábregues en el dosser de la Santa Creu

La Junta de Germandats i Confraries (JHHCC) programarà el proper any diversos actes especials per commemorar el XXV aniversari de la declaració de Festa d’Interés Turístic Nacional per a la Setmana Santa d’Alzira.

A més de la ja coneguda Tamborada Nacional els directius preparen «un pregó especial i algún que altre acte commemoratiu» segons ha avançat a Riberaexpress, el president de la JHHCC, Vicent Fábregues. Entre ells destaca l’estada del Crist de Medinaceli de la Setmana Santa Marinera de València entre el 9 i el 17 de febrer. El Crist serà acollit per una parròquia «perquè la gent puga visitar-lo» diu Fábregues.

Era l’any 1988 quan la Setmana Santa d’Alzira aconseguia la desitjada i perseguida qualificació, «no va ser fàcil» recorda l’aleshores president, Bernardo Carrió. «Va haver un problema de competències, primer enviarem l’expedient a la Generalitat, però després tinguerem que remetre’l al ministeri de Turisme el que fa fer que es retardara la declaració un parell d’anys».

Carrió recorda amb satisfacció que l’anunci al poble es va fer durant el pregó del que fora president del Congrés, Gregorio Peces Barba, a qui va presentar, l’arxiver Aurelià Lairón, autor del complet expedient, sent alcalde d’Alzira, Francesc Blasco.

Més esplendor als trasllats

Pel que fa a la festa del 2012, Fábregues valora «molt positivament» la incorporació de costalers en les confraries, «perquè li dona més esplendor als trasllats i a la processó del Divendres Sant» explica el president.

Tambés es mostra «molt satisfet» de la Tamborada d’enguany, en «ser seguida per més gent que altres anys, així el poliesportiu va estar a reventar i també va tindre una notable assistència l’exhibició en la Plaça Major».

Respectre als dosser considera que la crisi ha fet que els adornament «siguen de dimensions un poc més reduïdes, peró la qualitat ha estat la mateixa» assegura el màxim dirigent de la setmana de Passió alzirenya.

Però uns dels que més està gaudint esta festa religiosa són els clavaris majors, Inma Bartolomé i Javier Paños, «estem disfrutant molt» reconèixen, tots dos diuen que l’experiència està sent molt positiva» i recorden especialment l’encontre nacional celebrat a Crevillent davant «l’intercanvi d’experiències amb les setmanes santes d’altres poblacions.

Riberaexpress

Paños, Bartolomé, Fábregues i Carrió

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here