La Comunitat rebrà 1008 milions d’inversió real, un 34,4% menys que el 2011

0
165
Alberto Fabra amb Mariano Rajoy a Madrid

La Comunitat Valenciana rebrà en 2012 un total de 1.008,56 milions d’euros corresponents a la inversió real de l’Estat en les regions, fet que suposa un 34,4% menys que el 2011, en què es van percebre 1.539 milions d’euros, segons el projecte de llei de pressupostos generals de l’Estat (PGE) per al pròxim exercici.

Així figura en el projecte de llei, que ha estat presentat este dijous al Congrés dels Diputats pel ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, en què a més es recull que la dotació de la Comunitat Valenciana suposa el 7,9% del total.

Alhora, d’estos 1.008,56 milions, un total de 959,10 milions d’euros corresponen a les inversions a la regió dels Ministeris de Foment i Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, mentre que els 49,46 milions d’euros restants corresponen a la inversió real de la resta de departaments ministerials.

Durant la presentació dels Pressupostos, el ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha assegurat que els comptes que ha portat este dimarts al Congrés són «extraordinaris», responen al «gravíssim moment» que travessa l’economia espanyola» i són les que menys perjudiquen al creixement econòmic.

COMPLIR AMB EL DÈFICIT

Per la seua banda, el secretari d’Estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha subratllat la importància «capital» de les comunitats autònomes i els ajuntaments per a complir amb els objectius de dèficit generals «tenint en compte l’enorme potència que té la seua despesa sobre el conjunt de la despesa pública a Espanya».

De fet, segons ha subratllat el responsable governamental, mentre el pressupost ministerial cau un 16,9% el finançament territorial «creix, poc, però creix, un 1,35%». «L’esforç (de reducció de dèficit) ha de ser exigit en la seua plenitud i no cap desviació», ha postil·lat rotundament.

A més, Beteta ha indicat que la decisió del Govern d'»aplicar en la seva integritat el model de finançament autonòmic» respon a la seua «voluntat de sostindre els pilars essencials» de l’estat del Benestar –sanitat, educació i servicis socials–, que presten les comunitats i explica el 80% de la despesa».

FONS DE COMPENSACIÓ

D’altra banda, la Comunitat percebrà un total de 82,57 milions a través dels fons de Compensació i Complementari, de manera que se situa com la segona regió que més diners rebrà a través d’esta via, segons consta en el Projecte de pressupostos generals de l’Estat (PGE) de 2012 publicats este dimarts.

Per davant de la Comunitat se situa Andalusia, líder en captació de fons per esta via amb de 236,86 milions d’euros, i després de la Comunitat s’han situat Canàries, amb 78,6 milions d’euros; Galícia (76,98 milions), Castella-la Manxa (54,66), Extremadura (41,02), Múrcia (33,13), Castella i Lleó (31,78), Astúries (20,29), Cantàbria (5,25), i Ceuta-Melilla, amb sengles 5,13 milions.

L’objectiu del Fons de Compensació és corregir desequilibris econòmics interterritorials i fer efectiu el principi de solidaritat, els fons del qual van destinats a despeses d’inversió.

Europa Press

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here