Concurs de dossers a Sueca i Diumenge de Rams a Banifaió

0
261

Banda de tambors del Sepulcre de Sueca

La Confraria del Sant Sepulcre de Sueca, la més antiga del municipi, inclou des de fa uns anys, com un dels seus actes protocol·laris quan arriben estes dates, una visita en la vesprada del Diumenge de Rams a les llars en què s’exposen les diferents Imatges. Amb esta visita volen rendir un homenatge a les diverses advocacions que la Setmana Santa de Sueca ha anat adquirint, al mateix temps que els presenten els seus respectes amb els característics Tocs d’Honor de la seua Banda de Cornetes i Tambors.

Enguany, els membres de la Confraria del Sant Sepulcre han volgut anar un pas més enllà organitzant el I Concurs de Dossers de Setmana Santa de Sueca, amb el qual brinden un reconeixement a les persones que amb tot l’afecte i devoció demostren una gran cura a l’hora de condicionar les seues llars per a rebre per uns dies les Imatges representatives de la Setmana Santa del municipi.

En la vesprada d’ahir, acompanyats per la Banda de Cornetes i Tambors, les persones que conformen el jurat van realitzar, junt als membres de la Confraria, la tradicional visita del Diumenge de Rams a totes les llars dels germans majors, clavaris i clavariesas, a fi de valorar els distints dossers participants basant-se en la relació de criteris establits, com l’escenografia, il·luminació, sonorització, estètica del dosser, originalitat en la presentació, encert cromàtic o inclusió d’elements al·legòrics.

Els premis es lliuraran dimecres que ve, 4 d’abril, a les 21 hores, a l’Ateneo Sueco del Socorro, i consistiran en: un primer premi de 150 euros i pergamí, un segon premi de 100 euros i pergamí, i un tercer premi de 50 euros i pergamí. La resta de participants rebran també com a agraïment un pergamí.

Benifaió inicia la setmana santa amb la multitudinària processó del Diumenge de Rams

Dimenge de Rams a Benifaió

Ahir diumenge la contornada de l’Ermita de Benifaió van concentrar a un gran nombre de veïns que no van voler perdre’s un any més l’inici oficial de la setmana santa amb la benedicció de palmes en el Diumenge de Rams.

La corporació municipal va presidir la processó encapçalada pels confrares. Molts veïns, com ve sent habitual en esta processó, formaven també part de la comitiva que va eixir des de l’ermita després de beneir el rector les palmes dels assistents. El recorregut va finalitzar en l’església parroquial on es va celebrar la missa eucaristia del diumenge de rams.

Els actes continuaran hui dilluns a les 20:30 h amb la celebració penitencial comunitària en l’església parroquial oficiada per diferents sacerdots.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here