Bastidas ens ha dut a la vora d’una situació econòmica molt difícil /Opinió: Carles Aranda

0
354

La decisió de l’equip de govern de sol·licitar al Ministeri d’Hisenda d’acollir-se al préstec excepcional regulat per RDL 4/2012 de pagament a proveïdors per unes factures pendents de pagament d’1.600.000 € és, segons el parer de Compromís, un motiu per a pujar les taxes municipals quan fa tres mesos es va aprovar el pressupost sense adoptar les dites mesures.

No podem recolzar aquesta actuació de Bastidas perquè suposa imposar una pujada dels imposts als veïns d’Alzira en serveis com l’Autobús públic, instal·lacions esportives, policia local, informes administratius, … etc. I en canvi no es contempla reduir retribucions en el personal polític o càrrec de confiança : “Cal predicar donant exemple”.

A més aquest Pla no solucionarà els principals deutes que ha d’afrontar l’Ajuntament com és el pagament de la indemnització de l’Hort de Redal, per un import de deu milions d’euros en els pròxims anys, i els més de tres milions del Polígon Industrial El Pla que li correspon a l’ajuntament per les seues propietats en el dit polígon industrial.

Des de Compromís per Alzira exigim a l’alcaldessa que exigisca un calendari de pagaments al president de la Generalitat Alberto Fabra dels quatre milions i mig d’euros que deu a la nostra ciutat i que pose en marxa de forma immediata el Fons de Cooperació Municipal per a garantir els serveis que presten els ajuntaments Valencians.

En aquesta època de crisi econòmica devem recordar les decisions equivocades que va adoptar el PP en el passat quan no va saber arribar a un acord amb els propietaris de l’Hort de Redal en plena època del boom immobiliari, o la nova contractació del servei de neteja i recollida de fem subscrit amb l’empresa FCC per un import de més de tres milions i mig d’euros sense comptar amb un pla econòmic de viabilitat. Tampoc ha sigut capaç Bastidas en els últims anys de gestionar davant la Conselleria de Benestar Social governada també pel PP perquè assumiren la titularitat de les residències municipals de majors atés que són competència de la Generalitat i que suposen per si soles un dèficit cada any per a la nostra economia d’un milió i mig d’euros, quantitat quasi idèntica a la reclamada ara a l’Estat per al pagament de proveïdors.

No podem esperar més davant aquesta greu situació.

Sent que el PP té quasi tot el poder en la majoria d’ajuntaments, mancomunitats, diputacions, la Generalitat i el propi Estat Central se li ha d’exigir sense majors demores actuacions per a evitar la fallida total dels nostres serveis públics.

Polítiques per a concentrar els serveis entre distints ajuntaments com a neteja, recollida del fem, policia, cultura, serveis socials,…etc. són ja una necessitat, a més de redissenyar els contractes amb les empreses contractistes i adequar-los a la nova situació, suprimint duplicitats i atenent amb celeritat i eficàcia als més necessitats nostra societat i esperar temps millors.

Carles Aranda

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here