L’IES Rei En Jaume d’Alzira ha celebrat el II Encontre entre antics alumnes

0
586

Encontre de ex-alumnes del Jaume

L’IES Rei En Jaume d’Alzira ha celebrat el II Encontre entre antics alumnes del centre i alumnes que actualment estan cursant el segon curs de batxillerat. Una vintena d’exalumnes van acudir el passat divendres al saló d’actes del centre per comentar les seues experiències acadèmiques després d’haver abandonat l’institut. Aquest encontre ha estat organitzat i coordinat per l’orientadora de l’institut, Àngels Matoses, i la professora coordinadora de batxillerat, María Jesús Blázquez, i s’emmarca dins del programa d’orientació dirigit a informar els estudiants que estan actualment en segon de batxillerat sobre els estudis universitaris.

Els antics alumnes mantenen el contacte amb el que va ser el seu centre de batxillerat i s’ofereixen per comentar com va ser el pas de l’institut a la universitat, l’experiència de les proves d’accés a la universitat, els canvis que troben en accedir als estudis superiors i, en definitiva, quina ha estat la seua experiència personal amb els estudis universitaris.

La representació d’antics alumnes va ser prou nombrosa com per aportar experiències de les diferents universitats valencianes i poder comentar peculiaritats d’estudis universitaris de lletres i de ciències. Les diverses intervencions van servir per conèixer de primera mà com és la vida universitària vista pels seus protagonistes, els quals comentaren les seues impressions personals sobre els estudis que estan fent i les diferències entre el que esperaven trobar i la realitat del dia a dia universitari. A més de tractar qüestions estrictament acadèmiques, s’hi van comentar altres aspectes que els afecten directament, com ara el fet de traslladar-se a València o haver de compartir un pis, els horaris discontinus, les eixides professionals, les estades a l’estranger i els intercanvis amb universitat d’altres països.

Els alumnes de segon de batxillerat aprofitaren l’ocasió, i el fet d’estar amb universitaris pròxims i coneguts, per exposar les seues inquietuds i per recollir informació de primera mà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here