El Bloc recolza al PP de Benifaió per a traure en davant el pla d’ajust

3
338

El vot de qualitat de l’alcaldessa permet aprovar este pla per a agilitzar el pagament pendent a proveïdors amb el suport del BLOC

El secretari, l'alcaldessa i el interventor de Benifaió

Els proveïdors que tenen pendent el cobrament de les seues factures amb l’Ajuntament de Benifaió podran veure saldada el seu deute davant de l’aprovació en el ple extraordinari celebrat ahir dijous del Pla d’Ajust, un pla exigit pel Reial Decret Llei 4/2012 de 24 de febrer del 2012.

La nova normativa amb rang de llei exigix així que aquells consistoris amb deute pendent a proveïdors puguen acollir-se a este Reial Decret després d’aprovar el seu pla d’ajustos per a saldar les factures impagades, que en el cas de Benifaió ascendixen a 2’4 milions d’euros.

Els grups PSPV-PSOE i Gent per Benifayó van votar en contra d’aprovar este pla d’ajust. Per la seua banda, el portaveu socialista Xavier Martínez va justificar la postura en contra per raons de forma i de contingut: «no ens han donat ni participació ni temps per a valorar este pla, a més pensem que el Reial Decret ataca a l’autonomia municipal en tota regla al no haver fet bé els deures este consistori. Si el PP haguera gestionat correctament no hauríem de recórrer a este pla».

En la mateixa línia es va mostrar el portaveu de Gent José Vicente Zafra qui va manifestar que s’aprove o no el pla «els proveïdors cobraren igual el problema és com pagarà l’Ajuntament ja que es tracta d’un pla a deu anys d’execució i es va a hipotecar el nostre consistori dos legislatures més».

Vicent Tomás, representant del BLOC, va recolzar amb el seu vot la proposta popular d’executar este pla d’ajust. Tomás va parlar que «els proveïdors han de cobrar i amb este Reial Decret se certifica unes obligacions pendents que s’han de complir i esperem que l’equip de govern trie la millor opció per a realitzar els pagaments».

El portaveu popular José Luis Monrabal va qualificar l’actitud del grup socialista «d’intentar estrangular a l’equip de govern. Vostés han rebut tota la informació necessària, només saben que criticar i criticar i posar obstacles quan alguna cosa es pot millorar com és este pla d’ajust per a pagar als proveïdors, pensen en boicotejar la tresoreria d’este ajuntament perquè tinguem una situació encara més difícil».

Tancament pressupostari 2011 superàvit

Monrabal va avançar en el ple que estan fent un bon treball de gestió. «Podem avançar que en 2011 hem tingut menys gastos que ingressos amb un superàvit en este concepte de 798.000 euros després del tancament pressupostari», va afegir l’edil.

El portaveu popular va manifestar que seguint els tràmits administratius corresponents, en el pròxim mes de maig «començaren a cobrar els proveïdors gràcies a l’aprovació d’este pla d’ajust».

En la votació, l’absència justificada del portaveu del Bloc Eduard Gómez va fer que es produïra un empat, 8 edils en contra del pla (PSPV-PSOE i Gent per Benifaió) i 8 a favor (PP i regidor del Bloc). Després d’una segona votació amb igual resultat el vot de qualitat de l’alcaldessa va permetre un desempat per a aprovar-se este pla d’ajust.

3 Comentarios

    • IU apoyando al PP en Extremadura… ¿Por qué no me sorprende? Hayack miráte primero en tu ombligo. Después pregúntate por qué en Benifaió no tenéis representación, y tercero no tienes ni idea de lo que se aprobó.

  1. Pues lo mismo te digo de Extremadura 😉 Primero pregúntate porque las bases de IU allá decidieron dejar que gobernara el PP (única autonomia del PP, por cierto, que aplica el impuesto de patrimonio) y luego pregúntate porque aludes a mi ignorancia sin nisiquiera saber lo que se.
    Pero lo voy a dejar aquí. Bastante prima has sido ya por entrar en un pique tan tonto y demostrarme que, a quién le pica, es porque ajos come 😉

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here