«Sí al valencià! No a les retallades! és el lema de les Trobades que arranquen este cap de setmana

0
400

Amb el manifest “Sí al valencià! No a les retallades!”, Escola Valenciana vol que les Trobades siguen actes reivindicatius de cohesió i de suma d’esforços entre els docent, les famílies i les entitats que treballen per construir un ensenyament en valencià, públic i de qualitat. La primera cita serà el pròxim dissabte 31 de març a Ontinyent, on se celebrarà la 25a Trobada d’escoles en valencià de la Vall d’Albaida. La Trobada de la Ribera es celebrarà el 22 d’abril a Antella i estarà dedicada a l’escriptor de Sueca, Joan Fuster. Hui s’han presentat les Trobades 2012 a l’institut Lluís Vives de València, amb la presència de Maria López, cap d’Estudis del centre i Elena Hernández, una estudiant de l’institut que ha estudiat en valencià des que anava a l’escola, ha participat en les Trobades quan era una xiqueta i simbolitza el nostre futur, el dels joves amb seny que han encetat la primavera valenciana.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno i la presidenta de la Coordinadora d’Escola Valenciana a València ciutat (CAPPEPV), Laura Font, han estat recolzats per representants de tota la comunitat educativa valenciana i per institucions i entitats del món social i cultural valencià. “Volem que totes i tots se sentiu part de les Trobades, que hi participeu activament, que vingueu a les cercaviles, als tallers per a l’alumnat i a les activitats que organitzem entorn a les Festes per la Llengua, ja que és una manera de reivindicar els drets dels docents, els drets de les famílies a la qualitat de l’ensenyament dels seus fills i el dret bàsic de la societat valenciana a no donar un pas enrere en un tema cabdal com és l’educació dels nostres fills i filles”, ha comentat Vicent Moreno.

“Sí al valencià!” és el lema de les Trobades 2012, una consigna que Escola Valenciana va encetar el curs passat, quan gràcies a les mobilitzacions socials, es va aconseguir paralitzar el polèmic decret sobre Plurilingüisme que volia posar en marxa l’exconseller Font de Mora. “Enguany aquest lema continua vigent, ja que les greus retallades en educació suposen també un intent de retallar la qualitat de l’ensenyament que millors resultats ha donat durant més de 25 anys, els programes d’ensenyament en valencià, sobre els quals caldria sustentar un model d’ensenyament plurilingüe de qualitat”, ha explicat el president d’Escola Valenciana.

“Estarem a l’aguait de com evoluciona el nou decret sobre Plurilingüisme que vol aprovar el Consell per al curs que ve. La Consellera d’Educació, Maria José Catalá, ens ha tendit un punt de diàleg, cosa que valorem molt positivament. No obstant, estem a l’expectativa de com es cristalitza finalment la proposta. Si aquesta proposta s’encamina cap a un sistema educatiu valencià, on es posen tots els mitjans i recursos per formar els docents, per dotar de materials de qualitat els centres, per garantir el domini de les dues llengües oficials i una tercera llengua com l’anglés, sense marginar el valencià, sinó potenciant-lo, se’ns estarà demostrant que caminem cap a un sistema educatiu de qualitat”, ha insistit Vicent Moreno.

Tal com s’assenyala al manifest de les Trobades 2012, les Festes per la Llengua d’enguany seran escenaris reivindicatius que es posen al servei de tots els agents de la comunitat educativa, que defensen i lluiten per un ensenyament públic, en valencià i de qualitat. Es diu ben alt i clar “Sí al valencià! No a les retallades!”.

La imatge de les Trobades 2012 és, com va sent ja un clàssic, del dissenyador Xavier Mariscal, que enguany ha volgut plasmar la força i el pes de la nostra llengua en la imatge d’una xiqueta, una alumna que estudia en valencià, que és el nostre futur i que arreplega el sentiment de milers i milers de persones que diuen “Sí al valencià!”.

Laura Font ha fet referència a les 15 Trobades que se celebraran enguany des del 31 de març fins el 2 de juny arreu de les comarques valencianes: “la primera Trobada que celebrarem serà la de la Vall d’Albaida. Ontinyent, la capital de la comarca, serà la població que acollirà aquesta primera Festa per la Llengua, que començarà el pròxim dissabte de vesprada i que serà molt especial per a la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i ús del valencià. Enguany és la 25a edició de la Trobada de Vall d’Albaida, 25 anys promovent la nostra llengua des de l’escola i al carrer en aquesta comarca”.

Trobada 2011 en Llombai

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here