Jesús Huguet impartirà a Antella una conferència sobre la presència valenciana a Les Corts de Cadis

0
426

Jesús Huguet

«Presència valenciana a Les Corts de Cadis». Amb este títol, Jesús Huguet impartirà una conferència, el proper divendres, 30 de març, a les 20 h., a la Llar dels Jubilats d’Antella. Es tracta d’un acte més inclòs en el programa d’activitats de la 27ena Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera.

Jesús Huguet Pascual (Onda, 1944) és un escriptor, editor, socio-lingüista i polític valencià. Actualment és secretari executiu del Consell Valencià de Cultura des del 2002.

Llicenciat en dret i filologia, Huguet és professor de la Universitat de València i d’altres internacionals. Ha estat director del Servei de Publicacions i de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana de divesos governs del socialista Joan Lerma. A les Eleccions a les Corts Valencianes de 1995 fou elegit diputat per Castelló a les llistes del PSPV.

Pel que fa a la seua vessant com escriptor, Jesús Huguet ha publicat diversos poemaris, assajos com «Les darrers generacions del 70, estudis històrics com «Aproximació a l’origen de la impremta valenciana», i un estudi socio-lingüístic, «The Valencian community: economic development and linguistic usi».

Tot i residir a Alberic (Ribera Alta), el 2009 va rebre el Seny Onder, un premi que atorga anualment l’Ateneu Mercantil i Cultural d’Onda als onders més destacats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here