L’economia de la Comunitat caurà un 2,2% en 2012 per l’endeutament i l’atur

0
260

L’economia de la Comunitat Valenciana podria experimentar una contracció del 2,2% en 2012, després de tancar 2011 amb un creixement del 0,6%, a conseqüència fonamentalment del seu elevat endeutament, taxa de desocupació, excés d’oferta en habitatge, apalancament en el sector privat, pèrdua de pes de les exportacions i el seu producte interior brut (PIB) per càpita relatiu, segons l’estimació feta pel servici d’estudis de BBVA.

   Així ho recull el primer estudi ‘Situació Comunitat Valenciana’ presentat este dilluns pel director de la Territorial Est de BBVA, Javier Pérez Cardete, i l’economista cap d’Economies Desenvolupades de BBVA Research, Rafael Doménech, qui ha subratllat que l’autonomia té millor posicionament a llarg que a curt termini.

A la cua a nivell estatal

   D’acord amb este informe, els "desequilibris" que presenta la Comunitat la situen a curt termini a la cua a nivell estatal pel que fa a posicionament per a superar la crisi i l’obliguen a fer majors esforç d’ajust. Així, Doménech ha ressaltat que haurà d’emprendre una consolidació fiscal "rigorosa" i "gradual" i que, perquè la seua aposta "siga totalment creïble", convindria que presentara un programa molt detallat de mesures per als pròxims exercicis.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here