El Duatló de Sueca reunirà dissabte que ve a 180 esportistes procedents de tota Espanya

0
320

La prova, organitzada pel Club Suheca.com Triatló, que enguany complix la seua quarta edició, és la de major distància de quantes se celebren en tot el país

Presentació de la prova

La sala de Juntes de l’Ajuntament de Sueca ha acollit este matí la presentació del Duatló de Llarga Distància (DLD) de Sueca, que es disputarà dissabte que ve 31 de març, a partir de les 11 hores, amb una important participació, no sols en quantitat d’esportistes, sinó també en la qualitat dels mateixos. “És una prova que està ja plenament consolidada, a més de ser valorada molt positivament per tots els participants que han acudit a Sueca en les diferents edicions. El club organitzador és un club que treballa molt bé i em sent molt orgullosa d’ells. La Federació els ha anomenat recentment com a millor club de la Comunitat Valenciana 2011, a més de reconéixer-los també la millor labor de promoció, la millor escola i a la millor triatleta femenina de la Comunitat Valenciana, Nuria Castells. Des de la Regidoria d’Esports saben que compten amb tot el nostre suport i col·laboració per a la realització d’esta prova, com així venim fent en totes les edicions. Vull donar les gràcies també a totes les empreses i clubs esportius que han col·laborat perquè siga possible”, ha afirmat la regidora d’Esports, Teresa Ribes.

La pràctica de l’esport és imprescindible en les nostres vides, i escoltant el grandíssim esforç que realitzaran els participants en esta prestigiosa prova, no podem sentir més que admiració per tots ells i orgull perquè es vaja a realitzar ací, en Sueca. Des de l’Ajuntament compteu amb tota la nostra col·laboració, com sempre hem fet amb tots els clubs que ens ho han sol·licitat. El nom de Sueca és conegut en tota Espanya gràcies a l’esforç de molts dels nostres esportistes, i això bé mereix el nostre total reconeixement”, en paraules de l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo.

“Va ser en 2009 quan vam apostar pel format actual, el qual constarà d’un primer segment de 10 quilòmetres de carrera a peu, un segon de 84 quilòmetres de ciclisme i, finalment, un tram de 20 quilòmetres més a peu, convertint-se en el duatlón més llarg d’Espanya”, ha assenyalat el president del Suheca.com Triatló, club organitzador de la prova, Vicent Burguera. L’eixida i meta s’ubicaran en la zona coneguda com “La Creu”, i tot el recorregut de la prova, igual que en les anteriors tres edicions, discorrerà per camins rurals entre arrossars, dins del Parc Natural de L’Albufera. “Els esportistes hauran de lluitar sobretot contra el vent que bufarà, es presumix, amb força, al mancar el traçat de construccions que els protegisquen. Un circuit pla, com el nostre, pot paréixer a priori més fàcil, però és al contrari, perquè l’esforç és constant, no es deixa de pedalejar ni un moment”, ha comentat Burguera.

A falta de possibles canvis d’última hora, l’organització ha confirmat la presència de destacats especialistes, com Óscar Frías, Jesús Sánchez, David Navarro o Juan Llorca. Un dels majors al·licients serà vore junts els tres guanyadors de les anteriors edicions de la prova: el murcià, Ramón García (2009); l’aragonés, Javier Solanes (2010); i el madrileny, Carlos Aznar (2011). En xiques, també estarà en Sueca l’alacantina, Mónica Montiel, vencedora en 2011. Precisament en modalitat femenina, una de les favorites a la victòria serà la britànica, Maxine McKinnon, integrant del Suheca.com Triatló. Del club de Sueca participaran, a més, el suecà, Salvador Císcar; el cullerenc, Raül Cerveró; l’alzireny, Ferran Andrés; i el riolenc, José Antonio Calvo.

La repercussió del DLD de Sueca ha sigut tan gran que entre les inscripcions  figuren clubs procedents de diferents llocs d’Espanya. De fet, pràcticament la mitat de les inscripcions procedixen de clubs de fora de la Comunitat Valenciana. El DLD serà, a més, la segona de les dotze proves puntuables per al denominat circuit No Drafting Sèries 2012, una competició d’àmbit nacional caracteritzada per la impossibilitat d’anar “a roda” en el segment de ciclisme.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here