Carcaixent presenta la Campanya de Promoció de la Pilota on més de un centenars de xiquets participen en la competició de Raspall

2
460

Carcaixent fomenta la Pilota

L’Ajuntament de Carcaixent, a través de l’Àrea d’Esports, amb la col·laboració del Club de Pilota Valenciana i el Trinquet gestionat per la família Ribera, ha iniciat la novena edició de la campanya anual de promoció de la pilota valenciana, un projecte municipal que compta amb la col·laboració dels centres educatius de la localitat i que busca donar a conèixer i promoure entre els més joves el joc de pilota, l’esport autòcton dels valencians.

Per al Regidor d’Esports, Ino Signes, “la intenció del projecte que varem iniciar ara fa 9 anys és promocionar el joc de pilota entre els més joves per a evitar la seua desaparició. En este objectiu tenim el suport del club, dels centres educatius i de la família Ribera, propietària del Trinquet de Carcaixent, que sempre ha col·laborat amb nosaltres”.

El projecte inclou dos activitats diferents. Per una banda, des de l’Àrea d’Esports s’ofereix als centres educatius la possibilitat de concertar visites guiades al trinquet de Carcaixent, on s’expliquen les diferents modalitats del joc de pilota valenciana, així com les parts del trinquet i les nocions generals sobre el reglament. Per a finalitzar la visita, s’explica als xiquets el procés de preparació de les proteccions de les mans i s’organitzen unes partides de raspall entre els companys de classe.

Segons Signes, “en estes visites tenim el suport de Dani Ribera, un ex jugador professional de primer nivell que ha segut campió del trofeu Bancaixa, el més prestigiós dins del mon de la pilota”. L’altra opció que s’ofereix als centres educatius és la participació en una competició de raspall organitzada des de l’Àrea municipal d’Esports, amb diferents categories segons les edats i nivells de joc. Les partides es juguen principalment els divendres de vesprada i en la cloenda de les Escoles Esportives Municipals es fa entrega dels trofeus als campions.

Una mostra de la bona acollida que este projecte ha tingut entre els xiquets i xiquetes de Carcaixent son les xifres de participació. El curs passat, 300 alumnes dels diferents centres educatius participaren en les visites guiades al Trinquet, mentre 122 jugadors participaren en la competició. Per al Regidor d’Esports, “estes dades confirmen que, amb una promoció i suport adequats, la pilota pot tindre un lloc entre els joves, front als esports més coneguts i practicats, com ara el futbol o el bàsquet*”.

L’Ajuntament de Carcaixent i la família Ribera signaren fa una anys un conveni de col·laboració pel qual el Consistori efectuava algunes reparacions d’urgència en les instal·lacions i, en contraprestació, els propietaris faciliten horaris de joc al Club de Pilota i col·laboren en les activitats de promoció organitzades per als xiquets i xiquetes del poble. Des de l’Ajuntament de Carcaixent es convida a tots els xiquets i xiquetes a conèixer el món de la pilota, visitant el trinquet i participar en la competició de raspall.

2 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here