Alzira comença el compte enrere per rebre 20.000 tambors en la Tamborada del 2013

0
377
Fita amb Fàbregues i altres membres de la JHHCC
Tamborada d’Alzira este migdia

El segon cap de setmana de març del pròxim any «‘Alzira i especialmente el centre estarà totalment colapçada» ha assegurat hui el regidor de Festes Rafael Fita donat que la Junta de Germandats i Confaries (JHHCC) confia en rebre al voltant de 20.000 tambors per participar en la XXVIII Jornada Nacional d’Extalció del Tambor i el Bombo.

Les falles ajudaran les confraries

Les comissions falleres i les pròpies confraries s’han compromés en multiplicar les paelles i les torraes per donar de menjar a tanta gent, segons el president de la JHHCC , Agustin Fábregues. A més s’habilitaran els poliesportius, Fontana Mogort i Pérez Puig perquè els milers de visitants passen les  nits dels dies 8 i 9 de març. Per a eixes dades ja estàn ocupades les 290 habitacions dels hotels d’Alzira.

Fita es mostra convençut que a la capital de la Ribera faran turisme eixos milers de tambors, donat que als 22 pobles que formen part del Consorci Nacional del Tambor i el Bombo, «es sumaran les moltes bandes de la Ribera i d’altres comarques en estar Alzira al centre de la Comunitat  Valenciana».

36 hores de forma ininterrompuda

La Jornada d’Exaltació durará unes 36 hores; arrancarà a les 6 de la vesprada del divendres 8 de març i els tambors no deixaran ni un minut de sonar fins altes hores de la matinada del diumenge dia 10. Els tres principals actes seran: 1) La Desfilada dels confrares dels 22 municipis consorciats que tindrà lloc a partir de les 12 de la nit del divendres. 2)  La exhibició de tots els participants al llarg del dissabte i 3) La Trencà de l’hora en la nit del dissabte.

Actes fallers com la Crida i Cavalcada multicolor s’avançaran una setmana per deixar tot el protagonisme als bombos i tambors durant eixe cap de setmana.

Dispositiu de 500 persones

L’Ajuntament i la JHHCC preparen un dispositiu d’ajuda i seguretat que «superarà les 500 persones» entre els agents de la policía nacional i local, protecció civil i uns 200 voluntaris.

Fàbregues i la seua directiva diuen que «no estem asustats» davant el gran repte del proper any, perquè porten temps agafant experiència en cadascuna de les últimes tamborades celebrades, la última, la setmana pasada a l’Alcora. «Hem aprés un poquet de cada lloc, però el principal es que hem de procurar que ixca bé», advertex Fita. Recorden haver estat a Alabalate, Moratalla, l’Alcora i Hellín, aquesta localitat d’Albacete conta amb la millor marca de participació de les tamborades nacionals celebrades, amb un total de 32.000 tamborilers.

El regidor de Festes considera que en el «resorgiment» de la Setmana Santa d’Alzira, declarada Festa d’Interés Turístic Nacional, han tingut molt que veure les jornades d’exaltació del tambor i el bombo així com «la incorporació de costalers als passos, cas del Devallament, de La Dolorosa i del Nazareno».

Mentre, esta matinada finalitzarà la XX Jornada d’Exaltació del Tambor i Bombo d’Alzira en la que participen centenars de confrares procedents d’una vintena de germandats locals.

Riberaexpress


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here