Més Algemesí denuncia que l’Ajuntament «coacciona» als treballadors per a que no facen vaga

5
250

Els dos regidors de Més Algemesí

En el dia de hui tots els treballadors i treballadores, així com també els regidors i regidores hem rebut un correu del regidor de personal indicant que “els treballadors que vagen a adherir-se a la mateixa –la vaga- que tindran que comunicar-ho, per escrit, al departament de personal d’aquest ajuntament, (avanç al seu cap d’àrea), sent l’objecte establir els serveis mínims per cada departament”. Hem de recordar a l’Ajuntament que aquesta obligació que imposen als treballadors -“tindran que”- és totalment il·legal i va en contra de tota la jurisprudència existent. La vaga està convocada oficialment amb temps i forma pels sindicats i els treballadors de cap manera han de comunicar si tenen intenció, o no, de realitzar-hi la vaga. El dret a la vaga és un dret constitucional essencial que no pot ser coartat de cap manera tal com s’està fent. L’Ajuntament d’Algemesí està anant en contra de tota la legislació existent. La legislació que regula el dret a la vaga no contempla l’obligatorietat d’una comunicació personal o no del treballador. Si el treballador/ o treballadora vol secundar-la simplement ha de deixar d’acudir al seu lloc de treball sense comunicar-ho a ningú. Resulta curiós que l’Ajuntament d’Algemesí pregunte qui pensa fer vaga, pregunta clarament intimidatòria, en compte de preguntar-hi qui no pensa fer ús del seu dret a la vaga, cosa que perfectament podria haver preguntat. És evident que si ho fera això s’estaria posant en el punt de mira aquells que no se solidaritzaren, cosa igualment il·legal i tendenciosa. Així doncs, l’elecció en contret de la pregunta –qui farà vaga– demostra, clarament, que l’única intenció al respecte és pressionar als treballadors per tal que no facen vaga, que l’única intenció és coaccionar-los descaradament.

L’obligació de l’Ajuntament és, simplement, establir els serveis mínims, que en el cas d’una administració local, i tal com ens han recordat el correu d’una delegada sindical, són els propis dels dissabtes, diumenges i festius; més enllà d’aquest servei perjudica indegudament l’exercici del dret a la vaga. (Sentència número 968/2001 del TSCV, Sala Contenciós-Administrativa, Secció Segona).

És per això que MÉS ALGEMESÍ considera totalment il·legal el correu que aquest matí s’ha enviat a tots els treballadors. Aquests criteris no són nous –cal recordar que la llei de vaga és de 1977, i que aquest problema apareix sistemàticament quan hi ha una vaga-. Malgrat que l’equip de govern sap perfectament que no podia enviar aquest ordre –recordem que té a la seua disposició un Secretari per informar-se de qualsevol dubte legal- ha utilitzat la institució municipal per coaccionar descaradament els treballadors. Exigim que demà mateix l’Ajuntament d’Algemesí envie un comunicat a tots els que han rebut aquest correu electrònic demanant disculpes per l’error i anu·lant l’ordre il·legal i anticonstitucional que s’ha donat. Per molt que es vulga defendre al partit no és possible utilitzar la institució municipal per atacar principis bàsics de la Constitució.

Comunicat de Més Algemesí

5 Comentarios

 1. I qui denunciarà als sindicats que coaccionen als treballadors que no volen fer la vaga?
  Quasi ningú dels votants del PP vol fer la vaga!
  Però ahi esteu vosaltres i uns quans més com vosaltres, erre que erre fent quedar als que no volen fer la vaga, com si foren uns traïdors, doncs tots tenen el mateix dret a treballar, sense que siga coaccionat pels companyers de feïna per a que tambe fatja la vaga!

  • crec que está ben clar, de segur que no tindrás molt lluny a la policia per a denunciar coaccions.A part dels votants del PP que no volen fer vaga hi ha gent que no fa falta que siga de cap partit politic que volen fer vaga i que hi ha que respetar per llei.
   Per lo tant cada treballador que crega lo més convenient per a defendre el seus interessos,…..com pot ser el fer vaga davant una reforma laboral tant regresiva e inutil.: http://www.boe.es/boe/dias/2012/02/11/pdfs/BOE-A-2012-2076.pdf

   • De segur que no tindràs molt lluny tu a final de mes varios milers d’euros en la teua nòmina i totes les pagues extres a banda i auçaes que m’agradaria a mi arribar a ser un mileurista pagues extres incloses al mes, que ni ho sóc i estic massa lluny d’aixó.
    De de bo que quan algú no opina com vosaltres de seguida vos agrada insinuar que estem prop del PP o entxufats, doncs en aquest país que som més de 11 milions d’entxufats per votar al PP o què?
    El únic que potser és que des que Espanya és tan blava vos costa més que la potència dels vostres entxufes vos arribe amb tan bona tensió com abans, que només se traduïa en una bona quantita d’euros al mes a la vostra butxaca!

    • pot ser que encara no t´hages enterat que una vaga es un dret laboral i constitucional i no politic com vols fer creure……es mes et podries dedicar a la politica a vore que tal te va la nòmina a final de mes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here