Exposició de Boix per commemorar el XXV Aniversari de la Casa de la Cultura de l’Alcúdia

0
386
Muntatge de l'exposició

L’exposició «Manuel Boix. Obra gràfica i impresa» és una ampla síntesi de les més de 2000 obres creades per l’artista plàstic Manuel Boix com a il·lustrador de llibres, gravador i cartellista —al marge de la seua vessant com a pintor i escultor, però perfectament imbricada en el seu treball— des del 1966 en què acaba els seus estudis a l’escola de Belles Arts de València fins l’actualitat.

Aquesta antològica arriba a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia avalada per la repercussió de les exposicions homònimes presentades al Centre del Carme–Museu de Belles Arts de València, el 2006 (any en que va ser l’exposició més visitada de la Comunitat Valenciana); a la Llotja del Peix d’Alacant, el 2007; al Mainzer Rathaus-Foyer de Magúncia (Alemanya), el 2008; al Couvent des Minimes de Perpinyà (França), el 2009; i al MUCBE o Museu de Cultura de Benicarló-Castelló, el 2010. Produïda en el seu dia pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, la que ara es pot veure a l’Alcúdia suposa la presentació d’aquestes obres en la ciutat on foren creades, perquè Boix —amb l’excepció dels tres anys que visqué i treballà a Nova York— sempre ha viscut i treballat a l’Alcúdia. A més, en aquesta ocasió també haurem de parlar d’una actualització de l’obra boixiana, ja que en les sales i dependències de la Casa de la Cultura es penjaran per primera vegada les seues últimes creacions per a cartells, portades de CD i llibres com La Festa d’Elx, Joanot Martorell: cavaller valencià i literat universal, Cantovicorum, Aula de Lletres Valencianes i Biografies parcials, així com les més recents serigrafies Rostre que inicia la desfiguració II i Mart, ratlla a ratlla —emmarcades aquestes últimes en El rostre, la impactant sèrie en què treballa actualment i on el protagonisme el tenen el gest, la mirada i els primers plans de cares suggerents fetes a base de traços obscurs.

Addicional a l’interès i vàlua de les obres exposades (més de 300 entre originals i reproduccions, molts dels quals editats per Bromera i per Algar) cal ressaltar que ara s’instal·len junt amb una de les creacions plàstiques —escultòrica i pictòrica ensems— més rellevants de Manuel Boix: La cúpula de la Ribera, creada i ubicada al bell mig de la Casa de la Cultura de l’Alcúdia.

  • Dates: Del 23 de març al 23 de juny de 2012
  • Inauguració: Divendres 23 de març a les 19:30h
  • Lloc: Casa de la Cultura. Plaça Tirant lo Blanc, s/n
  • Comissari: Abel Guarinos

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here