Les gelades deixaran la pròxima campanya en 60 milions de kg les 100.000 tones d’enguany de la Copal

0
222

El president de la Cooperativa Agrícola d’Algemesí (Copal), José Vicente Torrent assegura que gelades patides este hivern a la comarca de la Ribera "mermaran la collita de cítrics la próxima campanya en un 40%". Això equivaldrà a que la producció superior als 100 milions de kg, d’enguany, es reduirà  la pròxima campanya a tan sols uns 60 milions de kg, segons ha confirmat a Riberaexpress.Torrent ha lamentat que les pluges caigudes ahir no ho feren "entre les gelades" perquè, "s’hagueren salvat més bona part dels arbres que patiren una retirada de la saba molta forta a causa del fred".

Un 30% dels arbres no faran collita

Les fortes gelades, estima este dirigent cooperativista, deixaran "un 30%" dels arbres sense collita durant la pròxima campanya, altre 30% dels tarongers  afectats carregaran menys del habitual, mentre sols el 40% restant de l’arbrat donaran "una producció normal".

Torrent estima que un arbre afectat fortament per les gelades "necessita dos anys per recuperar-se totalment".

Mentre la bresquilla del terme d’Algemesí s’ha vist afectada en un 90%, al passar d’una producció de 2 milion de kg a tan sols 200.000 kg i tan sols el caqui ha sigut la única fruita ben lliurada per les baixes temperatures.

El dirigent de la Unió visita les zones afectades per les gelades

El secretari general de LA UNIÓ de Llauradors, Ramón Mampel, acompanyat per diversos representants de l’organització en la Ribera Alta, visitarà demà les zones més afectades de la comarca per les recents gelades i es reunirà amb diversos representants polítics.

A partir de les 10 hores se celebrarà una reunió en l’Ajuntament d’Alberic on estaran presents, a més dels responsables de LA UNIÓ; l’alcalde d’Alberic, Toño Carratalá, el regidor d’Agricultura i responsables de la Cooperativa d’Alberic.

A les 12 hores Ramón Mampel mantindrà, en Alzira, una reunió amb el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Cristóbal García.

 I posterioment ho farà amb la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas.

Instal.lacions de la Copal en Algemesí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here