400 comensals es repartixen 80 cassoles d’arròs a la Plaça del Forn

2
428

La placeta del Forn s’ha omplit este migdia de gom a gom amb els prop de 400 comensals que s’han concentrat davant la tradicional "Cassolá" que organitza la comissió d’esta popular barriada d’Alzira. I com a protagonistes principals d’esta jornada gastronòmica-fallera han estat la major part de les cassoleres des que fora creada esta figura l’any 1.975, a més de les falleres majors d’esta comissió, Victoria Palomares i Cristina Pelaez.

La Cassolà, una tradició que data de l'any 1975
Les cassoleres del Forn homenatgeades

La comissió presidida per José Ibáñez, ha concedit la màxima distinció de la falla, la Pala d’or, a les falleres majors d’Alzira, Maria Sanchis i Paula March, així com a la cassolera dels 2011, Bea Peris i a l’actual, Marta Castro. També s’ha tingut un record especial cap Amparo Soriano, la  cassolera de fa 25 anys.

"Estic flotant com un núvol" afirmava Marta qui ha assegurat que "tot el que m’he imaginat s’ha quedat curt", després de recordar les nombroses voltes que "he jugat en esta placeta, que era com si fora ma casa".

El president de la comissió ha felicitat a les cassoleres, agraït a Bea i donat l’enhorabona a Marta, que "ja forma part d’una gran família".

José Ibáñez ha dedicat unes paraules molt carinyoses cap a Paula March, fallera major de la Plaça del Forn l’exercici anterior, i d’agraïment cap l’alcaldessa "per l’afectee que mostra cap esta falla".

Mentre la primera autoritat local, Elena Bastidas, tancà la Cassolà 2012, manifestant que és "un acte molt entranyable i important per al conjunt de les falles d’Alzira que suma per engrandir-les".

2 Comentarios

  1. Aquest dinar era constum convidar a tots els partits del ajuntament d´alzira i en els ultims anys l´alcaldia no trasllada línvitaciò als altres partits!!
    Una prova mès de prepotencia…tb a les falles!!!
    La Sra Garrigues tindrà que dir alguna cosa al respecte.

  2. Que pasa, estem en crisi hi ha que recurtar i per aixó no s’ha convidat a cap partit politic, a més no es cap obligació per a la falla convidar-los, que als fallers ens costa molts dines.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here