Més Algemesí presenta una moció amb la seua proposta de plec de condicions per al pàrquing

0
347

Obres del pàrquing d'Algemesí

El pàrquing de la plaça del Mercat ha estat un projecte que de cap manera hagués desenvolupat MÉS ALGEMESÍ. Nosaltres no hauríem  gastat 7 milions d’euros –entre costos directes ni indirectes- per a fer-lo possible, ni l’hauríem iniciat en temps de crisi. No obstant això, el pàrquing és una realitat i, a hores d’ara, un problema per al poble d’Algemesí. Així doncs, si és un problema per a Algemesí, és un problema per a MÉS ALGEMESÍ. Donat que des de que fa un mes es declarà deserta l’adjudicació del concurs sobre l’ORA i el lloguer del pàrquing de la plaça del Mercat, l’equip de govern no ens ha reunit ni ha comunicat les seues intencions, nosaltres volem obrir el debat al respecte i ho fem presentant la nostra proposta que millora la proposta municipal que tan estrepitosament fracassà.

És per això que, tot i que el continuem considerant una obra faraònica, volem contribuir a solucionar el problema que ara mateix tenim. Estem a punt de rebre el pàrquing de mans de la Conselleria sense haver venut cap plaça d’aparcament i sense tenir una empresa que s’encarregue de l’ORA i el pàrquing. Si tenim present que, a més, en els pressupostos d’enguany no es contempla cap partida per a les despeses de manteniment, i que si no hi ha cap empresa que es faça càrrec del lloguer difícilment podrà donar-se un servei adequat als futurs propietaris que adquirisquen una plaça, no podem més que concloure que aquest pàrquing és un greu problema per a Algemesí. Pensem que, tal com ja manifestàrem en el seu moment, i tal i com l’equip de govern també ha manifestat en Comissió, el primer tema a solventar és la gestió de l’ORA i el pàrquing.

MÉS ALGEMESÍ té clar dos principis: 1) que el manteniment i gestió del pàrquing no li ha de costar cap euro a les arques municipals, i 2) que, una vegada fet, cal treure-li el màxim rendiment possible. Per això, a partir de les bases que s’aprovaren i quedaren desertes, i incorporant les esmenes que nosaltres presentàrem a l’original més altres aportacions,hem estat durant tot el mes estudiant i preparant un nou plec de condicions. Les propostes realitzades  volen  aconseguir, per una banda, que alguna empresa es faça càrrec de la gestió del pàrquing, i per un altra, que es puga treure la màxima rendibilitat possible al pàrquing. Per aconseguir-ho en aquest plec es proposa fraccionar el pagament anualment del cànon, en compte de pagar-ne vint de cop, es té en compte l’actualització de l’IPC en el cànon, s’aposta i incentiva per la figura de l’abonat, es rebaixa la quantitat a pagar per manteniment per part dels propietaris, es racionalitza -per fer viable i rendible la proposta- l’horari d’apertura en rotació, es concreten les condicions tècniques de la tecnologia del pàrquing, es sotmet a control municipal les tarifes del pàrquing

Sabem que malgrat les nostres propostes serà difícil, pel context en què estem, aconseguir-ho, però no podem creuar-nos de braços davant un problema que ara ja és de tot. La intenció de MÉS ALGEMESÍ no és altra que posar damunt la taula un document de treball  per tal que els grups polítics municipals puguem arribar a trobar la millor solució per a Algemesí; cal considerar-lo, doncs, com una proposta de debat i una crida al consens. No es tracta, al capdavall d’imposar un plec, ni de dir que aquesta és l’única solució, sinó d’obrir un debat al voltant d’un problema, donat l’actual hermetisme al respecte de l’equip de govern. La proposta de plec està oberta a qualsevol modificació i millora, i MÉS ALGEMESÍ es troba disposat a considerar també altres alternatives sobre la qüestió sempre que no li costen diners al contribuent.

Comunicat de Més Algemesí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here