El CB Montcada talla la ratxa del Nou Bàsquet Alzira (74-76)

0
483

Rafa Ros i Carles Chafes lluitant un baló

En un partit amb múltiples alternatives en el marcador, la victòria es va decidir a favor dels visitants quan faltaven només tres segons per al final.

Després de set victòries consecutives, el sènior masculí del Nou Bàsquet Alzira va caure derrotat dissabte contra el quart classificat, el CB Montcada (74-76). En un partit amb múltiples alternatives, la victòria es va decidir en l’últim moment a favor dels visitants. Una cistella quan faltaven tres segons per al final li va donar el triomf al CB Montcada sobre un Nou Bàsquet Alzira que havia aconseguit empatar a falta de 24 segons.

El Montcada va començar l’encontre amb més intensitat, la qual cosa li va permetre avançar-se en els primers minuts, gràcies a l’encert en els llançaments i a la bona lectura de la defensa local (7-11; min. 3). Però, poc a poc, després d’un temps mort, el Nou Bàsquet Alzira va recuperar la iniciativa en el joc, mostrant una millor defensa i una imatge més sòlida, per a arribar al final del primer parcial amb un avantatge de 5 punts (27-22).

En l’inici del segon quart, el conjunt de l’Horta Nord va intentar frenar l’encert anotador local amb una defensa en zona, que els jugadors alzirenys superaven amb llançaments exteriors. Transicions ràpides, contracolps, bones circulacions de baló i en defensa el control del rebot permetien al Nou Bàsquet Alzira dominar el partit i incrementar el seu avantatge. El parcial en el segon quart va ser també favorable als nostres, que van anotar 17 punts, per tan sols 11 del Montcada, i s’arribava a l’equador amb el resultat de 44-33.

Alberto Tejedor encara la cistella

En la segona part, el Montcada va dominar el joc, encara que també és cert que mai no va arribar a distanciar-se per damunt dels sis punts. L’equip visitant va incrementar la intensitat defensiva i el Nou Bàsquet Alzira començava a trobar molts problemes en atac, molt atascat i amb poques idees ofensives. A més, la falta de constància defensiva dels nostres jugadors va permetre els visitants donar-li la volta a la situació i arribar al final del tercer quart per davant (53-57), després d’un parcial de 9-24.

El començament del darrer període va ser un intercanvi de cistelles. En un últim esforç, el Nou Bàsquet Alzira va reduir les distàncies en el quart final i, fins i tot, va recuperar la iniciativa en el marcador. S’entrava en l’últim minut amb els dos equips empatats a 72, fins que una pèrdua de baló dels nostres sèniors, acabada en contraatac, donava un lleuger avantatge al Montcada.

Tot seguit, els alzirenys van empatar el partit a 74 després de dos tirs lliures anotats per Alberto Tejedor. Amb 24 segons per davant, els jugadors entrenats per Alberto Lahoz van decidir defendre l’última possessió, però quan faltaven tres segons un llançament lliurat del Montcada va posar per davant els de l’Horta Nord. Els nostres sèniors van disposar d’una última possessió, però la jugada no va eixir i el triomf final es va escapar (74-76).

Derrotes dels sèniors i victòria dels júniors

Pel que fa a la resta de la jornada, el sènior masculí B, Blasmetal Aluminis Alzira, no va poder aconseguir la victòria contra La Font de la Figuera (45-57). El conjunt alzireny va arrancar sense la intensitat defensiva necessària davant d’un rival que aprofitava la superioritat en el joc interior per a marcar diferències. En el segon quart, el Blasmetal va començar a defendre amb més intensitat i a atacar amb més fluïdesa, cosa que li va servir per a arribar al descans amb avantatge (29-26). En canvi, després del pas pels vestidors, la reacció del Blasmetal es va diluir i un parcial de 5-21 en el tercer quart va decantar l’encontre a favor de La Font de la Figuera.

D’altra banda, el sènior femení va caure derrotat en partit avançat contra el CBM Roquette Benifaió (25-59). El conjunt visitant va fraguar la victòria en la primera part (11-25), gràcies a la pressió defensiva i la velocitat en el joc, que van complicar l’atac de les alzirenyes durant tot el partit. En els primers compassos del tercer quart, les jugadores entrenades per Dani Cuenca van estar més encertades de cara a cistella, però la major intensitat defensiva de les visitants va frenar en sec la tímida reacció del Nou Bàsquet Alzira. L’esforç físic va passar factura les jugadores alzirenyes i el Benifaió va incrementar l’avantatge fins al definitiu 25-59.

En el partit que tancava la jornada, l’equip júnior masculí Base Sportleader Alzira es va imposar al CB Guadassuar (62-45). Els nostres júniors van eixir disposats a sentenciar el partit ben prompte, però el Guadassuar va aguantar el tiró inicial i va aprofitar l’excés de relaxació del Base Sportleader en el segon quart per a mantenir-se en el partit (33-20). En la represa, els jugadors alzirenys van elevar el to defensiu i l’avantatge es va disparar fins al 52-27, però en l’últim quart de nou la relaxació dels nostres júniors va permetre el conjunt visitant reduir distàncies fins a deixar la diferència en tan sols 17 punts (62-45).

RESULTATS DE LA JORNADA 10/03/2012

SÈNIOR MASCULÍ – AUTONÒMICA

NOU BÀSQUET ALZIRA                              74

C.B. MONCADA 76

SÈNIOR FEMENÍ – AUTONÒMICA

NOU BÀSQUET ALZIRA                              25

C.B.M. ROQUETTE BENIFAIÓ                    59

SÈNIOR MASCULÍ – PRIMERA ZONAL

BLASMETAL ALUMINIO N.B. ALZIRA         45

FONT DE LA FIGUERA C.B.                        57

JÚNIOR MASCULÍ – PRIMERA ZONAL

BASE SPORTLEADER N.B. ALZIRA           62

C.B.G. GUADASSUAR 45

CADET MASCULÍ –ZONAL

C.B. SUECA                                               45

GRUPHAC NOU BÀSQUET ALZIRA             56

CADET MASCULÍ –ZONAL

NOU BÀSQUET ALZIRA GRANA                 DESCANSA

CADET FEMENÍ –PREFERENT

NOU BÀSQUET ALZIRA                              49

C.B. ALGINET “B”                                      56

INFANTIL MASCULÍ – PREFERENT

C.P. MARTINEZ VALLS “A”                       47

INSTITUTO JARQUE N.B. ALZIRA              67

INFANTIL MASCULÍ– ZONAL

C.B. SUECA                                               93

NOU BÀSQUET ALZIRA GRANA                 42

ALEVÍ BLAU – NP 1

PISCINAS AQUA N.B. ALZIRA                    DESCANSA

ALEVÍ GRANA – NP 2

C.B. ALBERIC                                            40

NOU BÀSQUET ALZIRA GRANA                 30

BENJAMÍ – NP 1

C.D. MOIXENT «B»                                     4

DIGITIMPRÉS N.B. ALZIRA                        54

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here