EU exigeix que l’Església Catòlica pague l’IBI dels seus bens immobles

0
155

Esquerra Unida exigeix la supressió de l’exempció de l’IBI en els béns immobles propietat de l’església catòlica. Per a  Asensi Garcia, regidor d’EU a Algemesí i coordinador comarcal: “mentre l’augment de l’IBI afectarà a tota la ciutadania, en canvi no gravarà a l’església, un dels majors propietaris de béns immobles. El discurs de la dreta insisteix en què calen l’esforç de tota la població, com ara en la pujada de l’IRPF a totes i tots els treballadors o l’augment de l’IBI a moltes famílies, però vegem que hi ha determinades institucions a les que no s’inclouen en aquestes polítiques”.

Mocions en els ajuntaments

EU de la Ribera Alta ha anunciat que la formació d’esquerres presentarà mocions en tots els pobles on té representació per debatre públicament alguns dels privilegis que encara manté una institució com l’església catòlica. Aquesta campanya forma part de les iniciatives que està duent a terme EUPV, que ha presentat una Proposició No de Llei instant a les Corts Generals a la supressió de l’exempció de l’IBI en els béns immobles propietat de l’església catòlica.

 Garcia ha explicat que aquesta “exempció total i permanent de la contribució territorial urbana afecta a temples i capelles, residències de rectors, oficines o convents”. El coordinador del Consell Polític Comarcal d’EU-la Ribera Alta ha recordat que “l’església catòlica probablement siga el més important propietari immobiliari del país, més, fins i tot, que algunes empreses de la construcció”. Així, ha afegit Garcia que “mentre l’augment de l’IBI afectarà al conjunt de tota la ciutadania, en canvi, no gravarà a un dels majors propietaris de béns immobles, ja que disposa d’aquest privilegi”. “Es calcula –assenyala el coordinador comarcal de la formació d’esquerres- que si s’eliminara l’exempció, es podrien recaptar al voltant de 3.000 milions d’euros en el conjunt de l’estat, amb la qual cosa es podrien evitar molts dels retalls
de serveis públics i protecció social, a més de suposar un ingrés important per a les hisendes locals”.

 A. Garcia ha recordat que “aquest privilegi està en procés de revisió en països on, fins al moment, també el tenien, com és el cas italià, en el qual l’executiu de Mario Monti ja ha anunciat a les autoritats eclesiàstiques que obligarà al clergat a abonar taxes pel seu ingent patrimoni”.

Ermita del Lluch en Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here