Compromís denuncia l’ocupació i el deficient estat de la Plaça Major d’Alzira

0
292

A la Plaça Major de la nostra ciutat s’ha ubicat, en la zona que dona al carrer Correus una atracció de fira. També han aparegut queixes en premsa sobre un establiment ambulant al carrer Pérez Galdós.

 Al cap d’uns dies ens hem assabentat que l’atracció ha sigut muntada per l’Ajuntament d’Alzira, a través de la regidora de festes de Rafael Fita. 

 Fa uns anys va haver una polèmica amb la falla de la Plaça Major perquè posaren una carpa al mig de la plaça que ocupava un gran espai. Des d’aleshores, aquesta comissió fallera munta la carpa el més tard possible i no al mig de la plaça per ocasionar menys molèsties.

           Ara, es dona la circumstància que és el propi Ajuntament d’Alzira el que opta per ocupar la via de manera excessiva i que satura l’espai. Per la Plaça Major passa molta gent perquè és una de les zones més visitades en falles, donant lloc, en moments puntuals a massificacions, com en el cas de la cavalcada del passat dissabte o els passacarrers. A més a més, la ubicació de l’atracció bloqueja dos rampes d’accés per on poden accedir els vehicles d’urgències en cas d’accident.

No estem en contra que s’instal·len atraccions però sí que se faça sense tindre en compte factors com l’accessibilitat, la seguretat i la quantitat d’espai ocupat. Per això, demanem que hi haja un acord entre la regidoria de festes, i la Junta Local Fallera per tal que, en dies de falles, es regule com utilitzar la Plaça Major i el seu entorn.

 Parlant també de l’entorn, ens fem ressó d’una queixa d’un veí d’Alzira sobre l’estat de neteja d’una part de la Plaça Major. Concretament, es referia a la zona on està la font i que es troba ple de restes dels pardals que es posen als arbres.

 Ara que entrem en la setmana gran de les Falles, esperem que Lola Ortega, regidora de serveis públics, estiga a l’altura i mantinga eixa part de la plaça neta i no com es troba actualment, tal i com demostren les fotos que acompanyem.

 Per últim, tots els anys hem insistint en la necessitat que per Falles i Setmana Santa s’instal·len urinaris en llocs on es concentra molta gent i en el recorregut de determinats actes com la cavalcada multicolor. Ja que no ho feren el dissabte passat, esperem donen solucions per als proper actes fallers.

  Diego Gómez

Regidor Compromís per Alzira

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here