Los padres de 6º de Primaria del Lluís Vives de Alzira «indignados» con el director del centro

3
2179
Col.legi Lluís Vives d'Alzira

Estamos indignados porque no entendemos la situación en la que nos encontramos por surrealista. El pasado jueves 8 de marzo, el director del centro educativo nos comunicó oficialmente que la excursión de final de curso de nuestros hijos e hijas quedaba suspendida como consecuencia de los recortes que se están llevando a cabo en el sistema educativo.

Entendemos la coyuntura y por ello, estamos dispuestos a hacernos cargo nosotros mismos de este viaje que pretende celebrar un final de ciclo de los alumnos y alumnas del centro.

El problema ha surgido cuando le hemos solicitado a José Luis Martínez, director del centro, la devolución del dinero que los niños y niñas han ido recaudando con la venta de cajas de bombones y cojines. El representante del colegio se ha negado rotundamente sin explicar a qué va a ser dedicado este dinero.

Nos parece injusto que el grupo B haya dispuesto de ese dinero desde el principio, y en cambio el grupo A sea el que ahora deba verse perjudicado al no poder disponer del dinero que ha recaudado con las ventas. Cada alumno y alumna ha conseguido cantidades distintas, desde 20 euros a 150 euros, o nada en otros casos.

Creemos que los niños y niñas están sufriendo las consecuencias del descontento de la dirección por los recortes en Educación, y nos parece una falta de profesionalidad porque ellos no tienen ninguna culpa.

Pero lo que más nos indigna es la actitud poco conciliadora y cerrada del director del colegio Lluís Vives, para poder encontrar una solución en beneficio de los más pequeños que son por encima de todo, lo más importante.

 Padres 6º de Primaria colegio Lluís Vives de Alzira

Carta a la Regidora d’Educació, Anabel Juárez:

Benvolguda Anabel,

Som un grup de pares de l’escola Lluís Vives a la ciutat d’Alzira. Ens dirigim a tu perquè hem tingut un problema amb José Luis Martínez, director del centre educatiu.

A continuació exposem els fets que han succeït.

Els nostres fills i filles estan cursant 6é de primària, per la qual cosa, aquest és l’últim any que han d’estar a l’escola. Com cada final de cicle, hem estat venent caixes de bombons i coixins pera traure diners i costejar el viatge de fi de curs.

A hores d’ara, el viatge ha sigut suspés per la direcció com a conseqüència de les retallades en el sector educatiu. Els pares ho hem entés i estem disposats a fer-nos càrrec nosaltres de la excursió dels nostres fills i filles.

Quan li hem demanat al director que ens torne els diners que cada xiquet ha recaptat amb la venda de bombons i coixins, el responsable del centre ens ha comunicat la seua intenció ferma de no tornar, ni repartir els diners. Així com tampoc traspassar la recaptació per a poder organitzar nosaltres el viatge dels nostres fills i filles i els seus alumnes.

A la pregunta de per a què són eixos diners, el director contesta que són per a l’escola. Que es decidirà el que es fa per els pares a una reunió però sense deixar res clar, tot en l’aire, i sense atendre les peticions dels pares.

Ens pareix injust que als xiquets i xiquetes de la nostra classe (6é A) se’ls retinga la seua recaptació per a gastar-la en la resta d’alumnes, i els xiquets de la classe paral·lela (6é B) hagen controlat des del principi els seus diners. Cada alumne/a ha aportat una quantitat diferent, des de 20 euros a 150 euros, o res d’altra banda.

No estem d’acord amb les formes en les que ens ha tractat el senyor director, i la seua actitud negativa i llunyana a la conciliació amb els pares.

Creiem que els xiquets i xiquetes estan patint les conseqüències del descontent de la direcció per les retallades al sistema educatiu, la qual cosa ens sembla poc professional i un sense sentit perquè no tenen ninguna culpa.

Ens agradaria que com a regidora d’educació ens ajudares a resoldre aquest conflicte que s’ha creat molt al nostre pesar.

Confiem en que , com sempre, velaràs pels interessos dels nostres fills i filles. Moltes gràcies per la teua atenció.

Esperant la teua resposta, rep una cordial salutació.

 Alzira, 10 de Març de 2012

 Joaquín Peris Ballester

Representant dels pares d’alumnes de 6é de Primària CEIP Lluís Vives d’Alzira

3 Comentarios

 1. Estimat Joaquín, no entre a valorar el tema de l’excursió, però aixó de que la regidora d’Educació sempre vela pel interessos dels nostres fills i filles podies estalviar-t’ho; només cal que et pases pel col.legi i voràs la falta de despesa de l’ajuntament en el C.P Lluís Vives comparat amb altres col.legis de la nostra ciutat (pati, instalacions esportives, fonts, wàters i altres instalcions en situació precària). Una cosa es el problema puntual que tingueu amb l’excursió i altre la tasca educativa dels mestres dels col.legis, però estic segur que la regidora no es mereix la «pilota» que li feu.

 2. Joaquin, a mi no em representes.
  I passe a nomenar les mentires que dius:
  Els director en cap moment va dir que els diners no series per a l’alumnat beneficiari, ni tampoc va dir que no es traspassaria els diners si els pares organitzaven una excursió. No recordes o NO VOLS RECORDAR que al final de la reunió una mare preguntà si el centre deixaria locals per a reunir-se els pares i li se contestà que SI i que li se passaria tota la informació.
  Si el director no vol conciliar, per què el dia 8 (abans de què tu escrigues la carta a Anabel) ens convoca a tots els pares a una altra reunió el dia 15.
  Per què manipules la informació?
  Per què no dius la veritat?
  Per què deixes el mal nom del cole?, altres encara tenim fills que estudiar ací.

 3. No me extraña nada, con los buenos profesores que hay….
  parece mentira que ha mi hija la discriminen y no le dejan hacer extraescolares ni participar en final de curso…. este año tienen una lista larga para mejorar…

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here